Aannemer

Op zoek naar een betrouwbare aannemer

Iedereen kent wel een verhaal waarbij alles rondom de aannemer niet verliep zoals gewenst was. Daar kunnen allerlei oorzaken aan ten grondslag liggen. Het is daarom belangrijk om bij het laten bouwen van een eigen woning met een deskundige en betrouwbare aannemer in zee te gaan.

De aannemer is doorgaans één persoon, maar het is een verzamelnaam voor diverse taken die bij het bouwen van een huis om de hoek komen kijken. In de praktijk wordt er vaak gewerkt met diverse onderaannemers. Want het vraagt nogal wat specialismen om een eigen woning te laten bouwen. In de aannemerij is voldoende ervaring, maar wel heeft ieder zijn eigen vak. Het is dan weer wel zo dat het bedrijf van de aannemer verantwoordelijk is voor de verschillende bouwactiviteiten van het huis.

Een aannemer coördineert

Het is de bedoeling dat alle taken op elkaar afgestemd zijn en er binnen een afzienbare periode op de bouwkavel een nieuwbouw woning staat. De aannemer coördineert vaak de vele taken om alles op tijd te realiseren. Zo is er een bestek van de architect nodig, de vergunningen van de gemeente en natuurlijk alle bouwmaterialen moeten op het juiste moment op de juiste plaats zijn. Een aannemersbedrijf is zeer belangrijke spil in dit web.

Tips

Logisch dat het dus belangrijk is om een betrouwbare en deskundige aannemer te vinden. Een belangrijke tip is om duidelijk afspraken, op papier, te maken over de kosten van de aannemers. Maar voor die afspraken gemaakt kunnen worden is het vinden van de juiste aannemer van belang. Hoe komt u bij het juiste aannemersbedrijf?

Enkele tips om een betrouwbare aannemer te vinden: Vraag in de omgeving naar ervaringen. Dus zoek via via – en dus aan de hand van positieve ervaringen – naar een vakman. Vraag ook gerust om referenties bij de aannemer. Is de prijs-kwaliteit naar wens? Dan is het nog wel een aandachtspuntje om te informeren naar de kosten bij ‘meerwerk’. Daar kan nogal eens de angel zitten.

Als de aannemer gewoon de tijd voor u neemt, rustig alle vragen beantwoordt, een vakkundige harde werker is én jullie hebben een klik. Ga dan lekker alles via een contract op papier zetten en op voor een fijne samenwerking. Met als gewenst resultaat: een zelf gebouwd droomhuis. 

“Wij zijn gezegend met ons fantastische huis”

Achter de dijk van Andijk is deze prachtige, pure woning te vinden. De buitenzijde verraadt nog niets van de sfeervolle inrichting en warme houtconstructie. Het eikenhouten gebint is binnen door de hele woning zichtbaar en daar zijn de bewoners – terecht – trots op. Het ontvangst door de bewoners is al net zo warm en liefdevol als deze woning.

Vakantiegevoel in eigen huis

Of het komt door de groene omgeving met uitzicht op het Amsterdam-Rijnkanaal of door de houtskeletbouw en dus de uitstraling van een houten woning. Eén ding is zeker, je krijgt in de woning van Rob, Renze, Matijs en Dieuwke meteen een fijn vakantiegevoel.

JADE | Schuurwoning in Bruchem

In het Gelderse Bruchem wordt op het terrein van een voormalige kwekerij een kleinschalige ontwikkeling gerealiseerd, bestaande uit drie aaneengeschakelde percelen.

Eenvoud in harmonie

Eenvoud en in harmonie met de omgeving, dat was het uitgangspunt voor het ontwerp van een huis in Berkel en Rodenrijs. Met uitzicht op een natuurgebied, vanuit de achtertuin. En dat te midden van de Randstad, even ten noorden van Rotterdam.

witte schuurwoning

Hoge isolatie waarde, met een prettig binnenklimaat

Een statige vrijstaande villa, in wit stucwerk, gecombineerd met antraciet kozijnen en keramische dakpannen. In de stijlvolle stijl van de jaren dertig, maar dan met een pittige, moderne twist. De bewoners zijn – terecht – zeer tevreden

moderne schuurwoning

“Wij zijn dicht bij het oorspronkelijke ontwerp gebleven”

Bij de eerst opgeleverde vrijstaande woning in de Bakboord-straat doet Eva de voordeur open. De woning staat dusdanig op de kavel, en in een knik in de straat, dat vanuit de erker de andere Brummelhuis woningen te zien zijn. 

witte schuurwoning

Omringd door grote eiken

Een rieten kap. Dat was één van de eisen die Yvonne en Jan stelden aan het ontwerp van hun nieuwe huis. Het werd een klassiek huis met een moderne uitstraling. Gebouwd op een kavel, omringd door grote eiken.

moderne schuurwoning

Bijna een ééneiige tweeling…

De ervaring leert ons dat wanneer een fotograaf de camera richt op een onderwerp, de omstanders ook allemaal willen weten wat daar toch te zien is…! Hier bij deze- zo op het oog- volmaakte tweelingwoning lijden statief en camera nog bijna tot een ongeval als een voorbij fietsende moeder ook gefascineerd raakt en iets te lang kijkt naar deze fraaie, dubbele woning van Livingstone…. 

witte schuurwoning

De zachte ‘G’ van VarexHuis

We zijn overduidelijk in het ‘zachte G’ gebied aangekomen. Als we de weg vragen, verstaan we het nog maar nét al komen we er wel precies mee tot aan de voordeur van een fraaie woning! Dit woonhuis is gerealiseerd door VarexHuis met o.a. vestigingen in Borne en Barneveld maar ook zij hebben in deze regio dus hun weg kunnen vinden. 

Bestel nu een proefnummer Kavel & Huis