Schuurwoningen | Inspiratie

De mooiste schuurwoningen in Nederland

De schuurwoning is populair. Een woonhuis als onderdeel van het landschap. Dat is in principe het uitgangspunt voor het ontwerp van een schuurwoning. Eenvoudig van vorm zoals een boerenschuur. De schuurwoning is populair. Een hoofdvorm met zadeldak, weinig detailleringen en het gebruik van natuurlijke materialen zijn karakteristiek voor een schuurwoning. Soms zijn in het ontwerp typische elementen uit de streek verwerkt, zoals een rieten kap of gepotdekselde houten buitengevels.

Wonen in een landelijke omgeving

Wonen op een mooie plek in een landelijke omgeving is voor veel mensen een droom. Maar om die droom te verwezenlijken moet het ontwerp wel voldoen aan allerlei vereisten, in het bijzonder op het gebied van welstand in het buitengebied. Er zijn gemeenten die het bouwen van een schuurwoning stimuleren. Zo zijn er bijvoorbeeld in het buitengebied van IJsselmonde richtlijnen voor het bouwen van een schuurwoning. Het landschap staat centraal, vindt men. Daarin past geen opvallende bebouwing. Een schuurwoning is dan een prachtige oplossing.

Natuurlijke materialen en energie-zuinig

Een schuurwoning kan een mooie combinatie zijn van natuurlijke materialen en energiezuinig bouwen. In het ontwerp kunnen geïntegreerde zonnepanelen, extra isolatie in buitengevel en dak, en driedubbele beglazing in grote raampartijen worden toegepast. Het wonen in een schuurwoning is vooral naar buiten gericht. Het binnen-buiten beleven, één te zijn met het omliggende landschap, staat centraal.

WoonSubliem | Bouwen van een schuurwoning

Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van schuurwoningen. De indeling en afwerking van de schuurwoning stemmen we af op uw persoonlijke wensen.

Barentz | Eco schuurwoning

Dit Barentz huis is een eco schuurwoning. Barentsz-huizen worden standaard zeer goed geïsoleerd en voorzien van driedubbel glas. De huizen zijn volledig elektrisch en worden verwarmd d.m.v. een lucht warmtepomp.

Villa Delphia | Eigentijdse schuurwoning

Deze schuurwoning is ontworpen in een eigentijdse architectuur op een landelijke locatie. Het materiaal- en kleurgebruik van de schuurwoning is afgestemd op de omgeving. Naar de noord-oostzijde – de straatzijde – is de woning meer gesloten, naar de tuinzijde is veel glas toegepast, zodat veel licht in de leefruimtes binnen kan dringen en de binnen- en buitenruimtes in elkaar overvloeien.

Building design Architectuur | Schuurwoning in Twente

Dit plan betreft drie schuurwoningen met bijgebouwen die via een KGO-regeling (Kwaliteitsimpuls Groene Omgeving) tot stand zijn gekomen via Ad Fontem Ruimtelijk Advies.

witte schuurwoning

Barentz | Schuurwoning in Terschuur

Deze moderne Barentz schuurwoning is ecologisch. Barentsz-huizen worden standaard zeer goed geïsoleerd en voorzien van driedubbel glas. De huizen zijn volledig elektrisch en worden verwarmd d.m.v. een lucht warmtepomp.

moderne schuurwoning

Building Design Architectuur | Schuurwoning met bijgebouw

Duidelijk herkenbaar bij zowel de woning als het bijgebouw is het houten stramien en het spelen met ruimte. Het dakvlak valt over alle woonfuncties. De twee schoorstenen markeren de eigenlijke zijkanten van de woning. Een prachtige schuurwoning.

witte schuurwoning

BKVV Architecten Amsterdam | Woodframehouse

Woodframehouse is een energiezuinige en milieuvriendelijke houtskelet schuurwoning. De constructie bestaat uit (zichtbare) gelamineerde houten staanders en liggers. Het dak en de gevel zijn opgebouwd uit prefab thermisch geïsoleerde houtconstructies.

moderne schuurwoning

Weeber architecten | De WoonSchuur

De WoonSchuur, een uniek woonconcept dat de bekende onderdelen van een woning combineert met de eenvoud en ruimtelijkheid van een schuur. De WoonSchuur heeft een eenvoudige opbouw, een snelle bouwtijd en is flexibel en volledig af te stemmen op woonwensen en kavel.

witte schuurwoning

Brand BBA | BBA Architecten | Modern vormgegeven schuurwoning

In deze fraaie modern vormgegeven schuurwoning is het heerlijk leven. De grote glaspartijen in voor- en achtergevel garanderen een zee aan licht in de woning. De grote raampartijen bieden ook maximaal zicht naar buiten, zodat het luxe buitenleven ook binnen volledig wordt ervaren.

moderne schuurwoning

Bureau AAP | Bijzondere schuurwoning met rieten dak

Vanuit de agrarische achtergrond van de opdrachtgevers bleek het wenselijk om te kiezen voor een eigentijdse vertaling van de heersende boerderijvorm met woonprogramma. Het hoofdvolume volgt de contouren van een lang gestrekt kavel, binnen dit ruimtelijke kader zijn alle buiten- en binnenprogramma’s ondergebracht.

witte schuurwoning

Weeber architecten | Open ruimtes en uitzicht, in de WoonSchuur

Een WoonSchuur is gebaseerd op de eenvoud en systematiek van agrarische schuren: stalen of houten spanten voor de constructie”, zo laten Yvonne en Sandra van Weeber architecten op de site www.dewoonschuur.nl. weten. De twee architecten hebben al heel wat ervaring met het ontwerpen en laten bouwen van dit type woning waarbij de WoonSchuur volledig is afgestemd op de persoonlijke wensen van de klant. In dit geval, eigenaar Reinier. Hij heeft op Texel een schitterende WoonSchuur laten bouwen op de plek waar een oude boerderij stond.

witte schuurwoning

JADE architecten | Schuurwoning Nieuwerkerk aan den IJssel

De ‘s-Gravenweg in Nieuwerkerk aan den IJssel is een van de oudste en langste wegen van ons land. Langs die polderweg ligt een groep ruig begroeide eilandjes met op een ervan een schuurwoning, volledig gericht op het buitenleven in het polderlandschap.

moderne schuurwoning

EVE Architecten | Een moderne schuurwoning

Bij deze modern schuurwoning wordt de natuur letterlijk in huis gehaald! Op beide kopse kanten wordt een boom opgenomen in de plattegrond en versmelt buiten met binnen.

witte schuurwoning

Finnhouse Houtbouw B.V. | Finnhouse schuurwoningen

Modern en robuust wonen met een duurzaam karakter, dat is een Finnhouse schuurwoning! De eenvoud en functionaliteit van de hoofdvorm zorgen voor een statement in aanzicht en een binnenruimte met veel volume, licht, transparantie en uitzicht.

moderne schuurwoning

Livingstone Villabouw | Luxe schuurwoningen

Dit exclusieve ontwerp combineert een landelijke uitstraling met moderne accenten. De rieten kap loopt aan beide zijden volledig door tot aan de grond, wat de villa een warm en natuurlijk karakter geeft. De strakke belijning, het contrasterend kleurgebruik en de grote glaspartijen maken het geheel persoonlijk een eigentijds!

witte schuurwoning

Bouwbedrijf Lichtenberg | Riante schuurwoning

De droom van onze opdrachtgever: een riante schuurwoning met vooral royale leefruimtes en veel lichtinval. Een woonkeuken, een gezellige zithoek in de uitbouw, een werkkamer en en een aparte woonruimte waar je lekker bij de openhaard kan zitten. Dit is allemaal gesitueerd op de begane grond.

moderne schuurwoning

Presolid Home B.V. | Schuurwoning met moderne uitstraling

Deze schuurwoning heeft een moderne uitstraling met grote raampartijen (veel lichtinval), houten gevels en een rieten dak. Doordat de kap ver oversteekt ontstaat er aan de linker zijgevel heeft een fantastisch overdekt terras, welke de woning omringt en doorloopt door tot aan de voorzijde van de woning.

Bestel nu een proefnummer Kavel & Huis