JADE architecten | Schuurwoning Nieuwerkerk aan den IJssel

schuurwoning in nieuwerkerk aan den ijssel

De ‘s-Gravenweg in Nieuwerkerk aan den IJssel is een van de oudste en langste wegen van ons land. Langs die polderweg ligt een groep ruig begroeide eilandjes met op een ervan een schuurwoning, volledig gericht op het buitenleven in het polderlandschap.

Schuurwoning in Nieuwerkerk aan den IJssel

De gevelbekleding van vergrijzend hout loopt door in het dak om de heldere vorm te accentueren, het materiaal zelf gaat op in de natuurlijke omgeving. De ramen zijn als robuuste glasvlakken in dak en gevels geplaatst, refererend aan de daklichten en grote openingen in boerenschuren. Het hout bekleedt niet alleen het huis maar vormt ook de terrassen die als lopers zijn uitgerold in het landschap.

De inrichting van de moderne schuurwoning

De omgeving en het licht dringen diep door in de woning middels glasvlakken, vides en buitenruimtes. Langs de buurzijde liggen de entreehal met garderobe en ondersteunende voorzieningen. Het woonhart ligt in lijn met de reeks eilanden en biedt ruimte aan het eetgedeelte en het inpandige terras met buitenhaard. Op de koppen van het huis bevinden zich de woonkamer en de keuken. De open trap in vide verbindt beneden met boven, de overloop ligt weer centraal en dient als werkplek met een panorama over het groen en water.

Type afgebeelde woning: Schuurwoning Nieuwerkerk aan den IJssel
Prijsindicatie v.a./m3: op aanvraag
Bouwwijze: massieve houtbouw
Architect: JADE architecten

Afmetingen

Bebouwd oppervlakte: 190m2 (BVO)
Afmeting woning lengte x breedte: 9.5 x 19
Oppervlakte begane grond: 140m2 (GO)
Oppervlakte verdieping(en): 80m2 (GO)
Minimumgrootte kavel/opzet kavel geschikt: 1000m2

Meer informatie

JADE architecten – E.A. de Jager
Tel.: 0629192505
E-mail: info@jadearchitecten.nl

Tekst: secretariaat Kavel & Huis

 

Bestel nu een proefnummer Kavel & Huis