Een schuurwoning bouwen

Doe schuurwoning inspiratie op!

Kent u de schuurwoning al? De naam klinkt misschien wat ongezellig en simpel, maar een schuurwoning is veel mooier dan u misschien zou denken! Een schuurwoning is namelijk een prachtige woning gemaakt van natuurlijke materialen, met de eenvoud van een traditionele agrarische schuur. Doe inspiratie op voor uw eigen schuurwoning.

Onder ’t riet, een moderne schuurwoning

Naast het huis van zijn ouders kwam een bouwkavel vrij. Een kans voor Frank Scholten om een eigen huis te laten bouwen. Het moest een schuurwoning worden, vond hij. Passend in het open landschap aan de voet van de Sallandse Heuvelrug.

Het houten huis bij de oude IJssel

Monika en Tony lieten hun houten huis niet zelf bouwen, zij zijn de tweede bewoners. Toch hebben zij het gevoel dat dit huis voor hen op maat is gemaakt. Aan de straatzijde is niet te zien dat het een houten huis is. De voorgevel is van gemetselde donkere baksteen. De toegang naar de voordeur in de zijgevel geeft je wel het gevoel van een karakteristiek houten huis.

JADE | Schuurwoning in Bruchem

In het Gelderse Bruchem wordt op het terrein van een voormalige kwekerij een kleinschalige ontwikkeling gerealiseerd, bestaande uit drie aaneengeschakelde percelen.

Livingstone Villabouw | Landelijk en modern ontwerp

De donkere stenen en donkere kozijnen en dakoverstekken geven deze woning een warme uitstraling. De berging is aan de voorzijde gemetseld in dezelfde donkere steen als de woning.

witte schuurwoning

Architect eigen huis | Woning van hout

Architect eigen huis heeft een moderne schuurwoning van hout ontworpen in een bos op Landgoed Duivenvoorde. De positie en oriëntatie van het huis zijn bepaald door de hoge bomen en half-open doorzichten van het bos.

moderne schuurwoning

Weeber architecten | De WoonSchuur

De WoonSchuur is een prachtige landelijke schuurwoning. De WoonSchuur, een uniek woonconcept dat de bekende onderdelen van een woning combineert met de eenvoud en ruimtelijkheid van een schuur.

witte schuurwoning

Bouwbedrijf Lichtenberg | Lichte schuurwoning in Bruchem

De wensen van de opdrachtgevers waren helder en duidelijk: Een onderkelderde schuurwoning met vooral veel licht en tevens voorzien van een rieten kap. Met de wensen van de opdrachtgevers zijn we aan de slag gegaan. Hieruit is een fraai ontwerp schuurwoning voortgekomen.

moderne schuurwoning

Bureau AAP | Moderne schuurwoning

Deze comfortabele schuurwoning is ontworpen tegen een bosrand. Met zijn langwerpige volume, zijn eenduidige kapvorm en robuust materiaal gebruik gaat het volume op in zijn omgeving. De strakke horizontale belijning van de verduurzaamde houtengeveldelen benadrukken het langgerekte volume.

witte schuurwoning

EVE Architecten | Stoere houten schuurwoning

Stevige, stoere eiken gebinten staan in een streng ritme. Er straalt de pragmatiek van een utilitaire schuur van af. Een uniek huis. Rustig en landelijk maar ook dynamisch en eigentijds gaan hand in hand.

moderne schuurwoning

Finnhouse Houtbouw B.V | Duurzame schuurwoning

Modern en robuust wonen met een duurzaam karakter, dat is een Finnhouse Schuurwoning. Het stalen dak geeft de woning een moderne uitstraling, in combinatie met de glasgevel aan de tuinzijde en de buitengevel van stucwerk en hout.

witte schuurwoning

Roscobouw | Een witte schuurwoning

Het ontwerp van deze woning is een eigentijdse vertaling van traditionele Noord Brabantse bebouwing in het buitengebied. Het dak is voorzien van vlakke dakpannen en zink, de gevelbekleding bestaat uit stucwerk en hout. Er komt veel daglicht binnen en u ervaart een interessant ruimtelijk effect dankzij de vide in de eetkamer en de in het dak doorlopende raampartij. Via twee grote schuifpuien is de relatie van de woonruimtes met de tuin optimaal.

moderne schuurwoning

Architecten Studio-PLS | Schuurwoning in een Vinexwijk

De Longhouse is gebouwd aan een rivier tussen een open polderlandschap en een drukke Vinexwijk. De stijl is ‘modern rustic’, met een balans tussen comfortabele high-tec en aangename rustieke elementen. Van buiten is de uitstraling ingetogen en bescheiden, van binnen rijk, ruim en licht. Het slaapprogramma zit in de kelder, onder waterpeil, zodat er op de begane grond een royale ruimte ontstaat voor een enorme vrije hoogte met veel noorderlicht.

witte schuurwoning

WoonSubliem | Schuurwoning met rieten dak

Grote wens van de opdrachtgevers was een warme rieten kap met een groot overstek op eiken houten gebinten in combinatie met een buiten haard. Dit om te genieten van de ondergaande zon met de warmte van een hout gestookte haard met in de hand een goed glas wijn om de zomeravond optimaal af te sluiten.

moderne schuurwoning

Weeber architecten | Stel je Eigen WoonSchuur samen

De WoonSchuur, een uniek woonconcept dat de bekende onderdelen van een woning combineert met de eenvoud en ruimtelijkheid van een schuur. De WoonSchuur heeft een eenvoudige opbouw, een snelle bouwtijd en is flexibel en volledig af te stemmen op woonwensen en kavel.

Bestel nu een proefnummer Kavel & Huis