WoonSubliem | Schuurwoning met rieten dak

Schuurwoning met een rieten dak

Grote wens van de opdrachtgevers was een warme rieten kap met een groot overstek op eiken houten gebinten in combinatie met een buiten haard. Dit om te genieten van de ondergaande zon met de warmte van een hout gestookte haard met in de hand een goed glas wijn om de zomeravond optimaal af te sluiten.

Schuurwoning met rieten dak

Om het grote, vergrijzende rieten dak van de woning kracht bij te zetten hebben we deze niet doorbroken. De wit gekeimde gevels geven een contrast met het vergrijsde riet. Donkere kozijnen in antraciet/zwart, geven het extra contrast wat het woningontwerp completeert.

De plaatsing op de kavel en indeling van de woning is gebaseerd op de bezonning van de kavel en straatzijde. De keuken en woonkamer zijn de belangrijkste ruimten wat betreft lichtinval en zichtlijnen. Het raam rechts in de voorgevel is bewust later (na bezoek aan de kavel,) toegevoegd om het prachtige uitzicht te waarderen en te beleven. Privacy aan voorzijde is een belangrijke factor, maar ondergeschikt aan het uitzicht. De werkkamer/study naast de bijkeuken kan in de toekomst als slaapkamer fungeren. Dit draagt bij aan de levensloopbestendigheid van de woning.

Meer over de schuurwoning

Type afgebeelde woning: Schuurwoning

Bouwwijze: Traditioneel Architect: WoonSubliem

Afmetingen

Bebouwd oppervlakte: 187 m2

Afmeting woning lengte x breedte: 8 x 14 m

Oppervlakte begane grond: 96 m2 gebruiksoppervlak

Oppervlakte verdieping(en): 66,5 m2 gebruiksoppervlak

Minimumgrootte kavel/opzet kavel geschikt: 500m2

Meer informatie

WoonSubliem
Tel.: 0575-846052
E-mail: info@woonsubliem.nl

Tekst: secretariaat Kavel & Huis

Bestel nu een proefnummer Kavel & Huis