Villabouw in Nederland

Villabouw in Nederland

In Nederland is er een diversiteit aan villabouw. Een villa is een vrijstaande woning die vaak van alle luxe voorzien is. Er zijn moderne villa’s, maar ook juist klassieke villa’s. Wij geven u enkele prachtige villa’s die in Nederland zijn gebouwd. Wilt u zelf een villa laten bouwen? Doe inspiratie op voor uw eigen villa.

Ook kan u op eigenhuisbouwen.nl de juiste architect of het juiste bouwbedrijf vinden. Zodat u met de juiste mensen aan uw droomproject kan beginnen.

villabouw

Livingstone Showroom | Villabouw in de stijl van Dudok

Dit is een vervolgreportage op het artikel in de editie van Kavel&Huis najaar 2016, waarin eigenares Sandra vertelde over de te bouwen woning in Dudokstijl. “Begin mei is de kavel ingericht door de aannemer en spoedig daarna zal gestart worden met de fundering en de bouw. De verwachte levering is eind oktober 2016, begin november van dit jaar”, vertelde zij toen. Inmiddels, het is begin maart 2017, is de woning van binnen en buiten gereed en mogen wij een kijkje komen nemen. “Ik ben trots op onze woning!”, verklaart Sandra. Deze woning is ontworpen in Dudokstijl en is met het samenspel van strakke lijnen en de ronde vorm een echte blikvanger.

villabouw

Esbi Huis B.V. | Villabouw

De woning die het onderwerp is van deze reportage is vooralsnog voor ons een verrassing want dit witte, moderne woonhuis dat ons door Esbi Huis wordt aanbevolen is bij wijze van introductie opgenomen in een resort-achtige omgeving, nog wel in de lieftallige entourage van Uniq resorts. Om precies te zijn staat het huis nu op Harderwold, een luxe golfresort bij Zeewolde met volop fraaie recreatiewoningen in een groene en waterrijke omgeving. Maar er kan geen misverstand over bestaan: Esbi Huis bouwt diverse fraaie villa’s ook voor u als particulier en wel op elke plek in Nederland! We zijn dus benieuwd naar de buitenkant en nog meer naar de mogelijkheden in het interieur. We worden niet teleurgesteld, kijk mee en geniet.

villabouw

Lichtenberg Bouwbedrijf B.V. | Villa in het Gooi

Ze wilden het liefst in Naarden blijven wonen, maar dan aan het water. Dat was een wens van José en Bert-Jan. Onverwacht ging deze wens in vervulling. Zij wonen nu in een huis op het Naardereiland, pal aan het water met uitzicht op het Gooimeer. Een uitzicht dat nooit gaat vervelen.

villabouw

NarrativA architecten | Moderne villa in Houten

Als we richting Amsterdam Z.O. koersen, hebben we nog geen idee wat ons te wachten staat. In plaats van weer een fraaie, jaren dertig woning of nog zo’n mooi rietgedekt landhuis kan de verrassing niet groter lijken: Shai van Vlijmen, architect van NarrativA architecten heeft iets ‘heel anders’ in petto!

witte schuurwoning villabouw

SilverWonen | Villa op een kavel

Je hebt mooi wonen en… wonen aan je eigen park! Pal voor de deur van Nicolle en Nils is er een bescheiden maar fraai parkje dat speciaal voor deze trotse eigenaars en het fraaie woonhuis van SilverWonen lijkt te zijn aangelegd. De praktijk wijst uit dat het eigenlijk andersom is gegaan, but who cares?

moderne schuurwoning villabouw

Z-Wonen | Landhuis in moderne stijl in Ouddorp

Ouddorp is helemaal geen oud dorp, dat wil zeggen, er is een ongelooflijke hoeveelheid mooie, oude dingen te bewonderen maar niet in de negatieve zin van ‘vervallen’. Zelfs de oude cichoreifabriek waar wij langsrijden heeft puur karakter en architectonische schoonheid en is nog te koop bovendien… Dit bezoek brengt ons in de zuidelijke punt van Zuid-Holland.

Bestel nu een proefnummer Kavel & Huis