Lichtenberg Bouwbedrijf B.V. | Villa in het Gooi

villa in het Gooi

Ze wilden het liefst in Naarden blijven wonen, maar dan aan het water. Dat was een wens van José en Bert-Jan. Onverwacht ging deze wens in vervulling. Zij wonen nu in een huis op het Naardereiland, pal aan het water met uitzicht op het Gooimeer. Een uitzicht dat nooit gaat vervelen.

Lichte nevel trekt over het water. De overzijde van het Gooimeer is nauwelijks zichtbaar. De witte huizen maken ondanks het miezerige weer een zonnige indruk. Op het Naardereiland worden de laatste huizen afgebouwd. Een project van negenentwintig vrijstaande en zestien geschakelde villa’s in Gooise landhuisstijl. De rieten daken en de wit gekeimde gevels maken het tot een architectonisch eenheid. José en Bert-Jan wonen nog maar een paar maanden in hun nieuwe huis. Pal aan het Gooimeer, alsof je op het water woont.

Villa in het Gooi

“We zijn echte waterliefhebbers”, vertelt José, terwijl we vanaf de keukentafel zicht hebben op het Gooimeer. “Het was toeval dat we dit project ontdekten. We hebben in de haven, hier vlakbij, onze motorboot liggen. De locatie kenden we. Een plek waarvan we dachten, daar zouden we willen wonen. We wisten toen nog niet dat er plannen waren om daar huizen te bouwen. Dat hoorden we later. Een prachtige kans dus. Ons vorige huis hadden we al verkocht, want we hadden al verhuisplannen. De kavels werden per loting toegekend. Wij werden ingeloot. De kavel op deze locatie – zo vlak aan het water – vonden we het meest aantrekkelijk. Het is een kavel van ruim 600m2 met een eigen aanlegsteiger.

Bouwbedrijf Lichtenberg is de bouwer van de vrijstaande villa’s. Het zijn verschillende types, maar wel in dezelfde bouwstijl. De bouwstijl vonden we tijdens de presentatie van het plan heel mooi. We hebben aan het oorspronkelijke ontwerp niet veel gewijzigd. Het enige dat wij hebben veranderd, is de aangebouwde garage. Dat wordt straks een werkkamer. Het is een huis zoals we wilden. Ruime woonkeuken, aparte woonkamer.

Boven vier slaapkamers, twee badkamers en een ruime zolder. Binnen comfortabel, buiten een flinke tuin aan het water. Het uitzicht op het Gooimeer gaat nooit vervelen. Elke dag is het weer anders. In de zomer gingen we met onze boot altijd lange tochten maken. Maar nu blijven we thuis. Genieten van het water bij ons huis. Alsof het vakantie is. Onze boot staat te koop.”

Villa in het Gooi

We lopen samen met Robert Rouweler over het eiland. Het wegdek is nog wat modderig door het bouwverkeer. “Als de bouw klaar is worden het klinkerwegen omkaderd door lage beukenhagen”, vertelt Robert. “Het groene karakter die dit eiland heeft – eigenlijk is het een schiereiland – wilden we zoveel mogelijk handhaven. Volwassen bomen maken deel uit van het plan. De oorspronkelijke bossfeer is zo veel mogelijk behouden. Aan de westzijde van het plan ligt een jachthaven. Voor elke villa op dit eiland is een ligplaats beschikbaar.”

Aan het einde van de weg zien we een huis in aanbouw. Rietdekkers zijn op het dak behendig aan het werk. “Dit is één van de laatste huizen die we bouwen op dit eiland”, vertelt Frank Maathuis. Hij is als uitvoerder verantwoordelijk voor de bouw. “Elke keer als ik op deze plek kom, is het uitzicht over het Gooimeer anders. Elke keer weer een ander schilderij. Het is een bijzondere plek om te wonen. Veel bewoners hebben in het verleden ook bij water gewoond of hebben daar een band m

villa in het gooi

De bouwer

De bouwer Robert Rouweler is projectcoördinator bij bouwbedrijf Lichtenberg. Hij heeft de bouw van dit project op het Naardereiland begeleid. “Het zijn negenentwintig vrijstaande villa’s, ontwikkeld in samenwerking met ‘Explorius Vastgoedontwikkeling’. Verschillende type villa’s in Gooise Landhuisstijl, ontworpen door ‘EVEarchitecten’. Het is een uniek project. Niet alleen door de omvang, maar ook door de prachtige ligging aan het Gooimeer. De planning van de bouw moest heel nauwgezet zijn, je bouwt geen negenentwintig huizen in één keer. We hebben de bouw in zes fasen gedaan. De bouw duurt ongeveer een jaar. De meeste huizen zijn klaar en opgeleverd. Een aantal is nu in de fase van afbouw. De bouwwijze is traditioneel. Er is gekozen voor een rieten kap. Dat maakt het hele project tot een eenheid. Dat geldt ook voor de wit gekeimde gevels in combinatie met zwarte gepotdekselde douglasdelen.”

We lopen samen met Robert Rouweler over het eiland. Het wegdek is nog wat modderig door het bouwverkeer. “Als de bouw klaar is worden het klinkerwegen omkaderd door lage beukenhagen”, vertelt Robert. “Het groene karakter die dit eiland heeft – eigenlijk is het een schiereiland – wilden we zoveel mogelijk handhaven. Volwassen bomen maken deel uit van het plan. De oorspronkelijke bossfeer is zo veel mogelijk behouden. Aan de westzijde van het plan ligt een jachthaven. Voor elke villa op dit eiland is een ligplaats beschikbaar.”

Aan het einde van de weg zien we een huis in aanbouw. Rietdekkers zijn op het dak behendig aan het werk. “Dit is één van de laatste huizen die we bouwen op dit eiland”, vertelt Frank Maathuis. Hij is als uitvoerder verantwoordelijk voor de bouw. “Elke keer als ik op deze plek kom, is het uitzicht over het Gooimeer anders. Elke keer weer een ander schilderij. Het is een bijzondere plek om te wonen. Veel bewoners hebben in het verleden ook bij water gewoond of hebben daar een band mee. Nog even dan is dit huis ook klaar. Ik zal de omgeving missen.”

Rondleiding over het eiland

Boven vier slaapkamers en twee badkamers. Op de ruime zolder zijn nog veel mogelijkheden.
Robert Rouweler: “Het is een uniek project. Dat heeft ook te maken met de prachtige ligging aan het Gooimeer.”

Meer informatie

Lichtenberg Bouwbedrijf B.V.
Octaanstraat 5 
7463 PM Rijssen
0548 51 36 63
info@bouwbedrijf-lichtenberg.nl
www.bouwbedrijf-lichtenberg.nl

Tekst:Willem Smalen | Fotografie: Peter Muller

Bestel nu een proefnummer Kavel & Huis