ScanaBouw, het huis met de blauwe deuren

Landhuis, Moderne bouwstijl
Naar gegevens woning
Klik op grote foto voor diashow
Lees meer

Meestal heeft de warme uitstraling van een houtskeletbouw-woning zijn weerslag op het karakter van de bewoners, of is het nu andersom? De trotse, vroegste bewoners van een fraai duingebied onder de rook van Noordwijkerhout zijn Ocky en Max. Hun verhaal: “Wij komen uit Leiden en we woonden eerder op diverse, bijzondere plekken, zoals in grachtenpanden, plantages, aan singels maar nu wilden we graag nog één keer wat ruimte creëren en volop tuingericht wonen. Dat gevoel kwam ineens perfect aan bod met de uitgifte van deze kavels (ca. 1400 m2) in een fraaie én groene omgeving. Van begin af aan was onze wens om één grote leefruimte te creëren, zonder hokjesgeest. Max roept vaak dat we elkaar door het hele huis moeten kunnen blijven zien haha! Maar letterlijk ‘open denkend’ wilden wij graag de hele opzet/architectuur. Nu is onze zoon Stijn Roodnat, afgestudeerd als industrieel vormgever aan de Designacademie en hij werd in feite onze architect! Zijn voorliefde voor wonen heeft hij hier helemaal kunnen botvieren. En zijn ontwerp heeft uiteindelijk gezorgd voor het transparante karakter en we kunnen elkaar nu eigenlijk in de woning overal volgen. Met complimenten van ScanaBouw! Ook onze andere wensen zijn gehoord: we wilden ook duurzaam en sfeervol hout van buiten/binnen, beton op de vloeren, stalen deuren en aluminium ramen/ kozijnen. Verder nog stucwerk en een lekker brede, eiken veranda! Tuingerichtheid was voor ons belangrijk! Afgezien van alles wilden wij graag snelle, solide houtskeletbouw. ScanaBouw kon al deze elementen verenigen. Het mooie is dat zij als bouwers niet, zoals vaak gebeurt bij andere architecten, zijn gaan strepen maar juist hebben gerealiseerd wat Stijn had ontworpen! De isolatie is enorm goed en zoals je zelf kunt zien heeft het hout overal een ingebouwde sfeer/ warme uitstraling.” Klopt, dit is een heerlijke woning met prachtig zicht en licht en het onmiskenbare gevoel van één grote leefruimte.

Het ontwerp heeft veel weg van een zogenaamde schuurwoning maar toch vooral aan de voorzijde. Vanuit de achtertuin zie je pas goed het bijna Amerikaanse karakter. “ScanaBouw heeft ca. een half jaar over de bouw gedaan en zoveel mogelijk met ons meegedacht maar sommige keuzes hebben we echt zelf gemaakt, zoals het stevige blauw van de deuren.” Had Picasso toch gelijk.

Transparant tot in alle hoeken
Het is wel aardig als je voor de bouw de wens uit om elkaar overal in huis te kunnen zien maar voor een architect is dat nog niet direct zo eenvoudig. Onder andere met een fraaie lange trap en veel glas in huis is het Stijn uiteindelijk toch gelukt! Met als gevolg dat je je nooit echt alleen voelt in dit huis maar ook: het licht vindt overal een prettige weg naar binnen!

We zijn altijd uit geweest op bijzondere woonomgeving, grachtenpanden, lofthomes en dergelijke. Met deze woning zochten we met name meer levensruimte en tegelijk wilden we zo graag nog een keer echt van het groen om ons heen gaan genieten. Uiteindelijk konden we met zoon Stijn en ScanaBouw nog één keer al onze ultieme dromen waarmaken!

De bouwer aan het woord
Stijn Roodnat en ScanaBouw
Onze eerste richtprijs is destijds gemaakt naar het open en tuingerichte ontwerp van zoon Stijn Roodnat. Tijdens het eerste, prettige gesprek bij ons in de showroom zijn de meeste details besproken om de offerte te kunnen maken. ScanaBouw heeft vervolgens o.a. de technische uitwerking verzorgd voor de omgevingsvergunning. Dat leek vrij lang te gaan duren; echter per abuis is de eerste fase van die vergunning gelukkig van rechtswege toch eerder verleend, waardoor vlug(ger) met de bouw gestart kon worden! Toen zelfs bleek dat er tegen de verwachting in niet geheid hoefde te worden konden we voortvarend van start. ScanaBouw denkt als vanzelf heel graag mee met een ontwerp (en in andere gevallen maken we het ontwerp), we leveren altijd maatwerk. Het meedenken met de manier van wonen door de toekomstige bewoners en natuurlijk de technische uitwerking van het plan, is voor ons een vertrouwde manier van werken. Elk huis is zo steeds een verrassing, zeker in dit geval met dit bijzondere, luchtige ontwerp. Het contact met deze bewoners, Max en Ocky, is van ons uit altijd prettig verlopen en het eindresultaat vinden we echt… een plaatje!!

ScanaBouw Houtbouwsystemen
ScanaBouw Houtbouwsystemen Nijverheidsstraat 2
6851 EJ Huissen, (Gemeente Lingewaard)

026-3255160

www.scanabouw.nlBezoek website bedrijf
Kijk ook naar
Deze pagina delen
Bestel nu een proefnummer Kavel & Huis