Roscobouw, een gezellige lessenaar

Vrij ontwerp, Lessenaarswoning
Naar gegevens woning
Klik op grote foto voor diashow
Lees meer

Hé dat is een tijdje geleden, we zien niet al te vaak meer een ‘lessenaarswoning’, met het kenmerkende, schuin aflopende dak. Isabel en Jos zijn maar wát blij met hun transparante, gezellige woning. Isabel: “Wij woonden al dichtbij Tilburg. De meeste mensen willen een ander huis dat meer ruimte biedt maar wij wilden juist een maatje kleiner wonen, we zijn nu met z’n tweeën.
Anders komen er toch weer te veel spullen op de kamertjes haha! Zodoende wisten wij dat we een lessenaarstype wilden met het gemak van de dagelijkse dingen beneden: slapen, badkamer, wonen.
We zijn vervolgens bij diverse architecten/ bouwbedrijven gaan buurten maar vonden uiteindelijk een fijne combinatie van persoonlijke aandacht en een redelijke prijs bij Roscobouw uit Heesch. Dat zit voornamelijk in het feit dat Ruud van Dijck heel goed kon luisteren en wilde meedenken zonder de overhand te nemen en dat geldt ook voor hun ‘huisarchitect’ Marino van Mierlo. Zo’n klik vinden wij echt heel belangrijk en natuurlijk is het budget gewoon iets waar je je aan dient te houden; ook dat pakte gunstig uit. Voor ons waren enkele dingen belangrijk; we wilden absoluut een goed contact met de tuin, dat is met de lange ‘laan’ van glazen puien en aluminium kozijnen perfect geslaagd, we hebben drie opengaande tuindeurcombinaties en nog een lekker, overdekt terras tussen slaapkamer en keuken. Ook die woonkeuken was een wens, Jos wil ooit nog eens zelf bier brouwen en daartoe was nog ruimte achter de garage-aanbouw bij de linkerkant van de woning. Hier bevinden zich een flinke garage, een bijkeuken met hierin ook de huistechniek, een kantoorhoekje plus een badkamer en onze slaapkamer. Boven zijn dan nog de tweede badkamer en twee behoorlijk slaapkamers! De zon komt nu de hele dag in de tuin en ‘s avonds op het binnenterras. We leven nu bijna net zoveel buiten als binnen! De gemeente wilde alle woningen wit. Daarvoor hebben we lang gezocht naar een bijna witte/lichtbruin gemêleerde baksteen (type Lima), die we uiteindelijk in België vonden! Het trasraam is een leuke tegenhanger met grijzige steen met dito voegspecie.” Zoveel enthousiasme, zoveel genoegen. Isabel en Jos zijn overduidelijk dik tevreden met hun 650 kubieke meter lessenaar!

Roscobouw BV
Kijk ook naar
Deze pagina delen
Bestel nu een proefnummer Kavel & Huis