Brummelhuis, weids zicht op de Oude Rijn

Jaren’30 bouwstijl
Naar gegevens woning
Klik op grote foto voor diashow
Lees meer

Linda en Philip waren op zoek naar een bestaand huis, maar het werd uiteindelijk een nieuw huis, pal aan de Oude Rijn. “We hebben veel bestaande huizen bekeken”, vertelt Philip ons, terwijl we vanaf de keukentafel uitzicht op het water hebben. “Dikwijls moesten de huizen naar onze zin te grondig worden verbouwd. Toen ontdekten we een project van tien kavels aan de Oude Rijn. Een prachtige locatie met weids uitzicht op het water. We hebben geen dag gewacht om een optie op een kavel te nemen. Daarop zochten we natuurlijk nog een architect en een bouwbedrijf. We kwamen in contact met bouwbedrijf Brummelhuis, dat het huis heeft ontworpen en gebouwd. We hadden ooit een woonproject gezien dat in de stijl van de Amerikaanse architect Frank Lloyd Wright was gebouwd. Dat vonden we een prachtige bouwstijl. Op basis van deze stijl is het uiteindelijke ontwerp ontstaan. De witte gevel wordt bij de ingangspartij onderbroken door baksteen-elementen. Vanuit de leefruimtes, zoals de woonkamer en woonkeuken op de begane grond heb je uitzicht op de Oude Rijn.
De ingang tot de kelder is bewust in de woonruimte gebouwd. Daardoor heb je in de kelder – met bar, televisie en muziekinstallatie – contact met de leefruimtes op de begane grond. Boven vijf ruime slaapkamers, drie badkamers en een wasruimte. Eén slaapkamer heeft een terras. Op zolder een slaapkamer plus badkamer. Na ruim anderhalf jaar wonen is het een beetje een vakantiehuis geworden. We hebben in onze achtertuin een sloep aan de steiger liggen.”

 

De bouwer aan het woord
John van der Ham is directeur van bouwbedrijf Thuis in Bou
wen.
“Philip en Linda hebben we ontmoet op een bouwbeurs. Zij hadden een bouwkavel aan het water gekocht en waren zich aan het oriënteren op een bouwer. Tijdens ons eerste gesprek hebben we hun wensen besproken. Ze wilden een huis waarin zij optimaal van het naast gelegen water zouden kunnen genieten, zowel qua uitzicht als qua tuin – met inbegrip van een aanlegsteiger. Het huis is dan ook helemaal op het water gericht. Het ontwerp is geïnspireerd op de architectuur van Frank Lloyd Wright. Kenmerkend hiervoor zijn het licht hellende schilddak – dat ook bij de garage terugkomt – en de grote dakoverstekken. Het is traditioneel gebouwd met betonnen vloeren en een houten kap. De witte muren zijn gekeimd. Kozijnen zijn van hardhout. Raam-jaloezieën zijn heel handig geplaatst tussen het dubbel glas. Vanaf het terras en de veranda heb je uitzicht op het water. We hebben ook meegedacht met het ontwerpen van de tuin. Die sluit goed aan bij de architectuur van het huis. Bijzonder is de ‘Mancave’-kelder. De ingang tot deze ruimte is in de woonkamer, de kelder is daardoor een verlengstuk van de woonkamer. Een huis van deze eeuw met een knipoog naar de architectuur van Frank Lloyd Wright uit de vorige eeuw.”

Bouwbedrijf Brummelhuis
Kijk ook naar
Deze pagina delen
Bestel nu een proefnummer Kavel & Huis