Brand BBA, Een droom die je elke dag opnieuw beleeft!

Landhuis, Notariswoning, Boerderijwoning, Klassieke bouwstijl, Individuele architectuur
Naar gegevens woning
Klik op grote foto voor diashow
Lees meer

Schermafbeelding 2015-09-28 om 13.08.16

Alles in Villa De Hofstede in Ridderkerk ademt comfort en luxe. De hand van de meester is in elk detail terug te zien, want de opdrachtgevers wisten precies wat ze wilden. Ze vonden in Brand BBA I BBA Architecten uit Alblasserdam de architect die hun wensen perfect wist te verbeelden.

Brand bewaart bijzonder prettige herinneringen aan de samenwerking met de familie, die van Villa De Hofstede hun gedroomde woning maakte. Het geliefde perceel lag pal tegenover hun voormalige woning. Aan de overkant van de straat kwam een stuk grond vrij dat ruim voldoende was om een villa op te bouwen met een omvang van 925m2 en een inhoud van 3000 m3. Het huis kent drie woonlagen met in het souterrain een biljartkamer en wijnkelder.

Centraal op de benedenverdieping van de woning ligt de imposante trap. Een blikvanger van hout en voorzien van een stalen balustrade en de traptreden bekleed met een zwarte stoffering. De trapleuning gaat op de verdieping over in de balustrade van de overloop. Rondom de trap zijn de riante living, de keuken en de eetkamer gepositioneerd. Op de bovenverdieping bevinden zich meerdere slaapkamers en de badkamer, die direct vanuit de hoofdslaapkamer is te bereiken.

De entree bevindt zich aan het einde van een lange oprijlaan. Een brede voordeur met open zij-beuken. Links en rechts twee ramen voorzien van luiken. Het dak loopt boven de entree iets door naar voren waardoor deze extra wordt geaccentueerd. Het dak is links en rechts afgewerkt met een schoorsteen. Brand: “De villa heeft een klassieke vormgeving met een bijzondere detaillering. Bij het maken van het ontwerp was het belangrijk de historische setting van de omgeving te waarborgen. De aanwezige bebouwing diende als referentie. De kenmerken van de bestaande bebouwing zijn vertaald naar een eigentijds ontwerp. De villa is een perfecte vertaling van de gevoelens van de eigenaren”. Opvallende details in de gemetselde gevels vormen de getoogde rollagen boven de ramen en deuren en de robuust gemetselde randafwerking langs het hellende dak. De boerenvlechting in de topgevel zorgt voor extra nuances in de toch al fraaie gevel, zoals ook de Louvre luiken accenten geven aan de uitstraling van de gevel.

Waar algemeen in de bouw veel gepraat wordt over domotica, maar het toepassen daarvan nog niet echt voeten in de aarde krijgt, daar is Villa De Hofstede, een schoolvoorbeeld van de mogelijkheden. Alle systemen van toegangspoorten en deuren, de elektrisch bedienbare houten buitenluiken tot geluidinstallatie, verwarming en sfeerverlichting zijn volledig op elkaar afgestemd en op afstand te bedienen. Het compleet gestylde interieur straalt pracht en luxe uit, passend bij de status van de woning. Brand: “Ondanks dat de eigenaren duidelijk wisten wat ze wilden, lieten ze binnen het ontwerp voldoende ruimte om onze eigen creativiteit te doen gelden. Dat maakte de samenwerking erg prettig. Elke vierkante meter is in stijl en harmonie uitgevoerd”.

Brand BBA Architecten
Brand BBA Architecten Dam 67
2951 GA Alblasserdam

(078) 6919211

www.brandbba.nlBezoek website bedrijf
Kijk ook naar
Deze pagina delen
Bestel nu een proefnummer Kavel & Huis