Baas Architecten, modern kubisme met huiselijke invulling

Moderne bouwstijl
Naar gegevens woning
Klik op grote foto voor diashow
Lees meer

De moderne woning met strakke rechte lijnen op een eiland in Blaricum is geheel gebouwd volgens kubistische architectuur. Bewoners Edu en Denise Visbeek hebben die bouwstijl goed begrepen en konden daar hun eigen huiselijke invulling aan geven.

Toen Edu en Denise begin 2018 eenmaal besloten naar een nieuwe woning uit te kijken, stond vast dat die pal aan het water moest staan. De kavel op het eiland vonden ze dan ook de mooiste om hun ideale woning te bouwen. Denise: “We kwamen vaak langs een moderne woning die we als ons droomhuis zagen. Het is geen kopie geworden, maar we konden bij de architect wel aangeven in welke richting we dachten. Architect Martijn Jansen van Baas Architecten was in staat om al onze ideeën te vertalen naar ruimten. Hij kon met zijn deskundigheid ons ook overtuigen waarom er bijvoorbeeld wel schuine wanden in hoorden.”

Edu: “We wilden centraal een grote open ruimte waar wonen, koken en eten samenkomen. We wilden genieten van het water. De ruimten moesten een open karakter hebben, zowel naar buiten als binnen. Gasten moeten zich vrij voelen om zich door het huis te bewegen.”” Denise: “Ons bedrijf aan huis moest een aparte ruimte zijn, waar we wel makkelijk in en uit kunnen lopen. We werken hard, maar willen van ieder vrij moment kunnen genieten. Dit huis nodigt daartoe uit.”

Strak en modern wordt al snel geassocieerd met steriel en kil. Ook Denise en Edu waren daar bang voor. Edu: “Ik wil met mijn voeten op de bank kunnen zitten en niet constant met een poetsdoekje rondlopen. Om het warmer te maken hebben we veel houten elementen in het interieur terug laten komen. We kozen voor grote meubels om de ruimten te breken. De epoxy vloer in de keuken is praktisch, maar dat hebben we niet in het hele huis doorgetrokken.” Denise: “We hebben veel zelf bedacht. We hadden al ervaring met het maken van het lichtplan. De architect heeft dat geperfectioneerd. De keukenwand met apparatuur hebben we zo ontworpen dat deze in de wand lijkt te zweven. Ook de open wandkast is ons eigen ontwerp.” Ze zijn zeer tevreden over de flexibiliteit van de architect die hun inbreng constant in het ontwerp verwerkte en met zijn deskundigheid wist te verbeteren. Edu: “Daardoor is zijn ontwerp echt ons huis geworden.”

 


 

De bouwer aan het woord: Martijn Jansen
Door een compositie van geometrische volumes, die gericht is op zijn omgeving, is een moderne kubistische woning ontstaan. Binnen deze architectonische compositie zijn ruimtes gevormd die zich lenen voor een open plattegrond en transparante relatie tot de directe omgeving. De architectonische compositie creëert zo een karakteristieke belijning die aansluit op de context van deze specifieke locatie, waarbij de woning zich geleidelijk opent naar de waterzijde.

Bewoners en bezoekers worden in de entree van de woning verwelkomd in een open ontvankelijke ruimte door middel van een vide. Waarna je wordt begeleid naar de open leef zone, die zich manifesteert in een panoramisch uitzicht op het water. De eigen inbreng van Edu en Denise vormt de intieme invulling die als kers op de taart de architectuur verreikt met een huiselijke sfeer. Als resultaat, is de omgeving, de architectuur en het interieur echt samengekomen tot een geheel.

 


 

Baas architecten
Baas architecten A. Kraaivenstraat 25-49
5048 AB Tilburg

085 130 6380

www.baasarchitecten.nlBezoek website bedrijf
Kijk ook naar
Deze pagina delen
Bestel nu een proefnummer Kavel & Huis