Brummelhuis | “Er was niets wat niet kon.”

De woning op de laatst verkochte kavel wordt ook met veel plezier en naar alle tevredenheid bewoond. “We wonen hier nu drie maanden, dus aan de tuin wordt nog gewerkt”, verontschuldigt de eigenaar zich. Voor ons maakt dat niets uit, want we krijgen binnen een uitgebreide rondleiding langs alle vertrekken.

Het vooraanzicht van de woning is met de raampartij met roedeverdeling hetzelfde als bij de buren aan weerskanten. Ook de keramische dakpannen in antraciet en de houten kozijnen in RAL 9010 zien er hetzelfde uit. Dit geeft een rustig en mooi straatbeeld en is van te voren vastgelegd in het bouwplan. Binnen is de indeling weer anders en gepersonaliseerd.

Flexibel

Eigenaar Irwo vertelt: “Wij woonden hier al vlakbij en wij zagen vol bewondering de wijk groeien. Ruime kavels, mooie huizen. Het project aan de Bakboord was al gestart en dit was de laatste kavel. Wij hebben het gekocht en dit is de eerste keer dat wij zelf iets laten bouwen en het is naar tevredenheid gegaan. Er kan veel met de ontwerpen van Brummelhuis. Het is fijn dat er vanuit een bepaald type wordt gewerkt en je samen met een ontwerper alles kunt aanpassen. Bouwbedrijf Kamphuis is tijdens de bouw ook nog eens enorm flexibel. Er was niets wat niet kon!” Hij geeft als voorbeeld dat er tijdens de bouw zelfs nog leidingen konden worden verlegd, er na oplevering zonder problemen een nieuwe schakelaar/stopcontact werd geleverd én dat er volop werd meegedacht. “Het raam bij de keuken bijvoorbeeld, is dichter naar elkaar toe geplaatst zodat wij de keukenkasten aan de muurzijde konden plaatsen”, legt de bewoner uit.

Praktisch denken

Nu we het toch over de keuken hebben, starten we daar de rondleiding. Het is grappig om te ervaren hoe deze woning, ten opzichte van de eerder bezochte woning, gespiegeld staat. De keuken is hier dus aan de rechterkant en is prettig praktisch ingedeeld met aan één kant inbouwkasten en boven het keukenblok geen bovenkastjes. “In de berging en inpandige garage staat de wasmachine en hier hebben wij ook de cv-ketel laten installeren. Standaard wordt dat op zolder gedaan, maar wij vinden het logischer en praktisch om beneden te hebben. Dat was geen enkel punt voor de aannemer.”

Veel licht

Deze woning is aan de achterzijde niet uitgebouwd (wat ook helemaal niet hoeft, want de woonkamer is standaard al lekker ruim) en heeft lange ramen en openslaande deuren. Heerlijk veel licht. De eettafel is in de breedte geplaatst en een fijne centrale plek in huis. “De tafel hebben wij op laten schuren zodat het qua kleurstelling goed in onze nieuwe interieur past. Wij werken beiden in de vloerenbranche en inrichting op kleurgebied is belangrijk voor ons. We hebben nu voor grijs- en bruintinten gekozen en onze meubels gewoon weer hergebruikt. Op de vloer beneden hebben wij een houten vloer en dit kleurt prima bij de inrichting.” De wandkast in de zitkamer is op maat én kleur gemaakt.

Ruimte buiten

De tuin achter wordt – net als voor – nog aangelegd maar wat er wel al is, is een fijn speeltoestel voor de kinderen en er is een houten schuur met veranda geplaatst. “De zon staat de hele dag op de achterkant, dus we hebben een groot zonnescherm over de breedte van het huis.” Niet alleen buiten is er veel ruimte, op de boven verdiepingen ook. Er zijn diverse slaapkamers, een ruime badkamer en ook op de zolder is een ruime slaapkamer gemaakt. “Het is fijn om op zolder nog een extra slaapkamer te hebben.”

Tip geven

De eigenaren vonden het wel prettig om de laatste van de zeven vrijstaande woningen te bouwen. “Wij konden alles in realiteit zien. Wij konden bij anderen kijken hoe zij invulling aan de woning hebben gegeven. Zo konden wij gebruik maken van hun tips. Daarnaast dacht de aannemer goed mee en was de begeleiding van Niels Keppelink van Bouwbedrijf Kamphuis prima. Wij zijn zeer tevreden over het hele bouwproces”, aldus Irwo. Als wij aandringen om een tip te geven vertelt hij: “Denk aan je budget en maak een begroting, maar houdt daarnaast het potje ‘we doen het maar 1x’ heel ruim. Want dat zul je vaak moeten aanspreken.”

Duurzaam

Een meevaller was er toen bleek dat de zonnepanelen op het garage dak bij de woning hoorden. “Dit stond niet in de omschrijving van het huis, maar hoort er wel bij. Wij wilden overigens graag tien zonnepanelen, maar dit bleek niet te passen. De oplossing zit nu in een groter vermogen van de panelen.” Irwo vertelt ook dat hij het heeft gewaardeerd dat het lidmaatschap van Vereniging van Eigen Huis door Brummelhuis wordt aangeboden. Bij de oplevering vindt een gedegen controle plaats. Zo weten alle partijen dat het huis goed en degelijk gebouwd is.

Meer over de aannemer

Bouwbedrijf Brummelhuis
Grote Voort 221
8041 BK Zwolle
info@brummelhuis.nl
Tel: 0387501930
www.brummelhuis.nl

Tekst: Marije Smit | Fotografie: Jan van Esch

Dit artikel is eerder gepubliceerd in het tijdschrift Kavel & Huis.