Finnhouse Houtbouw B.V.

Tervetuloa!

Oftewel Welkom!… bij Finnhouse, sinds 1970 uw partner voor het bouwen in hout.
Wij ontwerpen en bouwen duurzame villa’s, (recreatie)woningen, bedrijfsgebouwen en clubhuizen in hout.

Wonen met sfeer, comfort en uitstraling
Via deze website proberen wij u een goed beeld te geven van de sfeer, het comfort en de uitstraling van een Finnhouse. Want wonen of werken in een houten huis is zoveel aangenamer en gezonder dan in een stenen huis. Laat u overtuigen, of vraag maar aan één van onze 4.600 tevreden Finnhouse bewoners!

Elke woning is als een maatpak voor de bewoners, passend bij de omgeving. De indeling en architectuur is vrij. De afwisseling van houten delen, gestuukte wanden/plafonds en zichtbaar houten constructie maken de woning sfeervol.

Wij ontwerpen specifiek naar de wensen en budget van de klant, en geen woning is bij ons hetzelfde. Dat is ook te zien in de diversiteit van de projecten die we gerealiseerd hebben. Kwaliteit staat bij ons voorop, en dat is terug te zien in de materialisatie en detaillering.

Natuurlijke, ecologische en duurzame materialen zorgen voor comfort en een gezond leefklimaat!

Hout is het meest natuurlijke bouwmateriaal ter wereld. Bovendien is het een ideaal bouwmateriaal. Het heeft namelijk een goede isolatiewaarde en uitstekende fysische eigenschappen. Hout isoleert wel 10x beter dan steen!

Pine en vuren hout van de Nordic Spruce hebben vanwege hun hoge vezeldichtheid een enorme sterkte en zijn erg vormvast. In hun 80 jarige bestaan hebben ze al veel CO2 opgenomen. We gebruiken gelamineerde logs en balken, waardoor het hout blijvend nauwkeurig, passend en trekvrij blijft en nauwelijks scheuren vertoont.

In Finland is de houtwinning een door de overheid gereguleerde zaak van strenge selectie en zorgvuldig bosbeheer. De Finse wetten en het PEFC keurmerk zijn strenger dan het FSC keurmerk dat wij in Nederland kennen. In een evenwichtig programma van kappen en herbebossing houdt Finland zijn kostbare houtbezit zorgvuldig in balans. Hiermee wordt het behoud van het bos voor de volgende generaties gegarandeerd.

Naast ons duurzame hout gebruiken natuurlijke en ecologische materialen. Voor de isolatie gebruiken we bijvoorbeeld natuurlijke houtvezels, hennep en vlas. Biobased bouwen noemen we dat. Ook passen we veel gipsvezelplaten toe, die veel duurzamer/natuurlijker zijn dan gipskartonplaten. Daarnaast zijn deze platen beter voor de geluidsisolatie en zijn steviger.

Finnhouse Houtbouw B.V. Wilhelminastraat 1B
5246 XA Rosmalen

073 6111005

www.finnhouse.nlBezoek website bedrijf
Deze pagina delen
Bestel nu een proefnummer Kavel & Huis