Presolid, landelijk, dichtbij de stad

Landelijk
Naar gegevens woning
Klik op grote foto voor diashow
Lees meer

Miriam en Martin woonden ruim twintig jaar in een stadshuis. Ze wilden buiten gaan wonen, maar wel dichtbij de stad. Het werd een ontdekkingstocht – zelf een huis laten bouwen. Een tocht die eindigde in een landelijk rietgedekt huis te midden van een parkachtige omgeving.

Na een rit door de buitenwijken van Deventer wanen we ons in landelijk gebied. Lanen met vrijstaande huizen, afgeschermd door bomen en hagen. Via enkele slingerende weggetjes komen we in een open parkachtige omgeving. Huizen in aanbouw en huizen die – zo te zien aan de jonge aanplant in de tuinen – net worden bewoond. Dat geldt ook voor het huis van Miriam en Martin. “De beukhagen moeten nog groeien”, vertelt Miriam. “We wonen hier nog maar een half jaar.”

Landelijk wonen, dichtbij de stad
Vanaf de keukentafel hebben we uitzicht op het ruime grasveld van de tuin en op de omgeving. “Het parkachtige en landelijke karakter van deze plek vonden we aantrekkelijk. Aan de overzijde is een onderkomen voor vleermuizen. Als je tijdens de schemering buiten zit dan zie je ze vliegen tegen het licht van de avondlucht. In de zomer grazen er aan de overzijde schapen. Het wonen hier geeft ons een heel landelijk gevoel, terwijl we toch vrij snel in Deventer zijn. Daar hebben we twintig jaar gewoond. In een huis uit de ‘jaren twintig’, dichtbij het centrum. Onze drie kinderen gingen studeren en op kamers wonen.
We vonden het huis te groot worden. Wat zou een goed alternatief zijn, zo dachten we. ‘Je kunt het beste een huis laten bouwen’, was het advies van vrienden. Dat hadden zij ook gedaan. Een advies waar we even over moesten nadenken.
We gingen ons oriënteren. Op een Open Huis-dag bezochten we een huis dat gebouwd was door Presolid Home. Dat sprak ons aan. Later hebben we nog meer huizen bekeken. We kregen steeds meer een beeld van ons nieuwe huis. Het moest een wit huis worden – in een landelijke bouwstijl met een rieten kap.”

Ontwerp voor een ruime kavel
“De locatie voor ons nieuwe huis vonden we niet ver van Deventer. Een plan van zo’n twintig bouwkavels in een parkachtige omgeving met veel ruimte. We kozen een kavel van 1400m2 waarop het ontwerp van ons huis tot z’n recht zou komen. De huizen die waren ontworpen en gebouwd door Presolid Home werden een voorbeeld voor het ontwerp van ons huis. Ook de houtskeletbouw als bouwwijze sprak ons aan.
We wilden een huis met veel ramen, zodat we zicht zouden hebben op de landelijke omgeving. Ruim genoeg voor ons beiden, maar niet te groot. Beneden één grote leefruimte met keuken en een zitruimte met open haard. Een kleine werkkamer. Verder een bijkeuken en een bergruimte waarin ook de installatie van de grondwarmtepomp kon worden ondergebracht. Boven drie slaapkamers en een badkamer. Een grote hal met een vide was ook een wens van ons.”

Buiten wonen
“Het is voor ons gevoel echt landelijk wonen”, vertelt Miriam als we in de tuin lopen. “Dat landelijk wonen willen we zoveel mogelijk beleven. Er zijn verschillende terrassen waarop we kunnen genieten van het buitenleven. De veranda geeft beschutting als het wat kouder is en schaduw bij erg warm weer. Maar ook binnen beleven we het buitenleven. Dat is een groot verschil met ons vorige stadshuis. Binnenkort gaan we een moestuin aanleggen. Daar verheugen wij ons nu al op.”

Presolid Home B.V.
Kijk ook naar
Deze pagina delen
Bestel nu een proefnummer Kavel & Huis