Lichtenberg Bouwbedrijf, levendig uitzicht op de Kagerplassen

2 onder 1 kap
Naar gegevens woning
Klik op grote foto voor diashow
Lees meer

Het pontje naar het Kaageiland rijden we voorbij. Uitzicht op de Kagerplassen, op boten in een jachthaven. We staan stil bij het huis van Gert en Hugo. “De plek waarop we dit huis hebben laten bouwen is bekend terrein voor ons”, vertelt Hugo. “We hebben jaren in een huis hiernaast gewoond. Een huis in een geheel andere bouwstijl dan dit huis.
We waren toe aan een nieuwe uitdaging. Op deze plek stond een oud dijkhuisje. Er zou na afbraak een kavel vrijkomen voor twee huizen. Maar de breedte van de kavel bleek ontoereikend voor twee vrijstaande huizen. Zo ontstond het idee van een twee-onder-één-kap huis, waarvan wij de helft zouden gaan bewonen.We hebben onze ideeën en schetsjes voorgelegd aan het bouwbedrijf, waarop onze keuze was gevallen, bouwbedrijf Lichtenberg. Samen met het architectenbureau EVE architecten – waarmee Lichtenberg samenwerkt – is een huis met een bijzondere architectuur ontstaan. Geen standaard twee-onder-één-kap, maar op het eerste gezicht een groot, vrijstaand huis. Dat effect is bereikt door de asymmetrische bouw. Vooral bij de voorgevel is dit zichtbaar. Een deel van de voorgevel heeft een naar ‘voren springende’ dwarskap, bekleed met zwart gebeitste, houten delen.
Het interieur is licht en ruimtelijk. De voorkamer en achterkamer zijn verbonden door twee grote glazen stalen dubbele ‘taatsdeuren’. Als je in de achterkamer zit, heb je door de ramen aan de voorzijde toch uitzicht op de Kagerplassen.” Een klassieke trap leidt ons naar de bovenverdieping. “Deze trap vonden we heel goed bij het huis en bij ons interieur passen”, vertelt Hugo, wanneer we in de gang van de eerste verdieping staan. In de slaapkamer doet Hugo de deuren naar het Franse balkon open. “Van dit uitzicht kan ik uren genieten. Het water is een verlengstuk van onze tuin.”

 

DE bouwer aan het woord
Rutger Bak, verkoopbegeleider bij Bouwbedrijf Lichtenberg:

“Gert en Hugo zijn bij ons gekomen met hun plan om op een bijzondere plek aan de Kagerplassen een huis te laten bouwen. Het karaker moest statig en stoer zijn en passend in de omgeving. We zijn samen met de architect op de plek gaan kijken waar het huis gebouwd zou gaan worden. Een schitterende locatie aan het water. Het huis is helemaal ontworpen voor deze bouwkavel. Zoals alle huizen die wij bouwen, is dit huis ook traditioneel gebouwd. Kenmerkend is de verspringende dwarskap, bekleed met zwart gebeitst douglashout en ‘ondersteund’ door eikenhouten staanders.. De gevel is opgetrokken uit een gemêleerde, rood-bruine baksteen. De bovenzijde van de gevel heeft dezelfde houten bekleding als de dwarskap. Het huis van Gert en Hugo is min of meer ‘turnkey’ opgeleverd, zoals bijna al onze huizen. We kunnen een huis kant en klaar opleveren, inclusief keuken, sanitair, tegelvloeren en noem maar op, tot en met het sauswerk van de muren. We zijn een echt bouwbedrijf, eigen personeel die het werk doen.”

Bestel nu een proefnummer Kavel & Huis