“Finn-Logs Amerikaanse Stijl “

Landhuis, Houten huis
Naar gegevens woning
Klik op grote foto voor diashow
Lees meer

Deze prachtige villa is in het jaar 2003 gebouwd in Amerikaanse stijl, met hoge plafonds, vides en royale ruimten.
Door veelvuldig familiebezoek in de Verenigde Staten raakten de eigenaren gecharmeerd van de Amerikaanse bouwstijl. Zij woonden zelf al jaren met veel plezier in een oud houten huis. Met de bouw van deze villa wilden zij hetzelfde leefcomfort en dezelfde sfeer nastreven. Daartoe hebben zij Finnlogs benaderd; klant en ontwerp-bureau zijn gezamenlijk tot dit ontwerp gekomen, waarmee aan de wensen van de klant qua schoonheid, woonklimaat en praktisch comfort is voldaan.

Het bouwsysteem is houtskeletbouw. De buitenzijde is afgewerkt met Zweeds rabat, fijn bezaagd op een trasraam met rollaag, dit om optrekkend grondvocht tegen te houden.
Het zadeldak bestaat uit diverse delen, mede door een aantal fraaie dakkapellen. De belijning van de verschillende elementen van het dak geeft een bijzonder speels en tegelijkertijd gestileerd effect.
Het dak is bekleed met leisteen, de oudste vorm van dak- en gevelbekleding met een vrijwel onbeperkte levensduur.
De afwerking binnen in de woning is deels gerealiseerd met grenen schijnlogs en deels met stucwerk. De grenen schijnlogs zijn voorzien van white whash, waardoor het interieur van de woning een lichte, frisse uitstraling behoudt.
Het vloeroppervlak van de begane grond bedraagt 181 m2, van de verdieping is dit 121m2. De inhoud van de woning is 1070m3.
De volledige onderkeldering van de woning biedt een forse extra gebruiksruimte.

Al met al een grote woning met een fijne onderverdeling in ruimten, een prettig woonklimaat en een indrukwekkende uitstraling.

FINNLOGS Houtbouw
Kijk ook naar
Deze pagina delen
Bestel nu een proefnummer Kavel & Huis