Architect2Go; woonhuis Leidsche Rijn – Utrecht

Moderne bouwstijl, Ontwerp op maat, Eigen ontwerp, Individuele architectuur
Naar gegevens woning
Klik op grote foto voor diashow
Lees meer

“Als je droomt om een huis te bouwen zijn de waarschuwingen talrijk. Met G-architecten hebben we onze passie kunnen verwezenlijken zonder het gedoe waar we op werden gewezen. Geraldine is nuchter en pragmatisch. Slimme oplossingen en alternatieven brachten veel delen of een luxere afwerking van ons huis binnen handbereik. Geraldine voerde het bouwtoezicht. Hierdoor voelden wij ons zeker dat onze wensen werden gerealiseerd. Strenge winter, aannemer failliet, Geraldine bleef volhouden.
Inmiddels wonen we in onze droom en, ook typisch Geraldine, het huis voelt als onze tweede huid!”

Deze woning is ontworpen voor een kavel in project ‘De Eiken’ in Leidsche Rijn.
Het uitzicht op de voormalige ridderhofstad ‘De Engh’ met boerderij en koetshuis is sterk bepalend geweest voor de functionele indeling van dit woonhuis. De woonkamer op de verdieping biedt zicht op een groen en historisch stuk Leidsche Rijn. Op dezelfde verdieping zijn ook de kinderslaapkamers met badkamer en wc gesitueerd. Het trappenhuis zorgt voor een scheiding tussen functies. Op de begane grond zijn entree, speelkamer, logeerkamer met badkamer en bijkeuken gelegen. Aan de zuidzijde, over de volle breedte van het huis, ligt verdiept de woonkeuken met toegang tot terras en tuin.
Op de 2e verdieping bevinden zich de ouderslaapkamer met bad- en kleedkamer. De werkkamer, slechts verbonden door een loopbrug, hangt als het ware in de woonkamer.
Aangezien parkeren op eigen terrein een eis was, is gekozen om een carport te realiseren tussen woonhuis en bergingen. Alle functies worden tot een geheel gebracht door de alles omvattende kap voorzien van een zwart metallic vlakke dakpan

 

Room with a view
Het uitzicht op een groengebied van de voormalige ridderhofstad ‘De Engh’ met boerderij en koetshuis hebben al snel geleid tot een keuze voor een woonkamer op de verdieping. Daar komen ook de kinderslaapkamers met badkamer en wc. Het trappenhuis is echter zodanig gepositioneerd dat een natuurlijke scheiding tussen beide functies ontstaat.
Op de begane grond zijn entree, speelkamer, logeerkamer met badkamer en bijkeuken gelegen. Aan de zuidzijde, over de volle breedte van het huis, ligt verdiept de woonkeuken met toegang tot terras en tuin.
Op de 2e verdieping bevinden zich de ouderslaapkamer met bad- en kleedkamer. De werkkamer slecht verbonden door een loopbrug hangt als het ware in de woonkamer.

 

Kap als omarmend gebaar
Aangezien parkeren op eigen een eis is, is ervoor gekozen om een carport te realiseren tussen woonhuis en bergingen. Alle functies worden tot een geheel gevormd door de alles omvattende kap voorzien van een zwart metallic vlakke dakpan.

Architect2GO
Architect2GO Gasthuisplaats 1 (De Zuster2.11)
2611BN DELFT

06 462 354 50

www.architect2go.nlBezoek website bedrijf
Kijk ook naar
Deze pagina delen
Bestel nu een proefnummer Kavel & Huis