Thuisinbouwen Inspiratiecentrum Meerkerk

Het ‘Thuis In Bouwen’ gevoel

Zou het nu toeval zijn of heeft John van der Ham heel bewust de Energieweg in Meerkerk gekozen als toplocatie voor Thuis In Bouwen… John straalt namelijk energie uit, is een ondernemer pur sang maar wel een die door ervaring is gevormd en door betrouwbare partners gesteund, precies weet wat er in de bouw-wereld omgaat. Vol overgave doet hij met ons een routing en hij weet echt overal van! We stellen hem, als John in zijn vurig pleidooi even naar adem hapt, tussendoor nog snel een paar vragen…

Het is hier wel indrukwekkend binnen-komen hoor, lijkt wel een klein stadje!

Schermafbeelding 2017-02-27 om 15.45.27

John: “dank, dank maar dit is natuurlijk uitsluitend met hulp van diverse vaste partners mogelijk. Eerst en vooral mijn partners Wim Uittenbogaard en Jan Maatkamp maar zoals je ziet hebben wij ook daadwerkelijk bergen moeten verzetten om eigenlijk álle aspecten aan een woning te kunnen tonen, plus álle techniek; als dat zou moeten kunnen werken, werkt het ook! Luiken gaan open en dicht, deuren kun je in het slot duwen, domotica bedienbaar via een app op je mobieltje. Wij hopen met deze showroom dat de klanten nu eens niet naar diverse uithoeken van het land hoeven te gaan om van alles en nog wat uit te kiezen maar dat je hiér bijna elke keuze voor je nieuwe huis kunt maken, van dakpan tot baksteen en gootlijst, van tuinaanleg tot kleur van de voordeur, van badkamer tot kledingkast, elk aspect hopen we te tonen.”

 

 

Bot & Van der Ham staan bekend al topaannemers maar heb je dit ook allemaal in je eentje moeten realiseren en bouwen?

J.”Tja, het bouwen hebben we natuurlijk wel zelf gedaan maar natuurlijk krijgen we van diverse partners de materialen aangeleverd. Het grotere plan is van Diana Venneman maar waar ik ook aanklopte voor support bij dit ‘all-in-the-house’ idee, de reacties waren onverdeeld en direct zeer positief! Bovendien kunnen wij desgewenst nu ook een architect aanbieden, de tekenaars zitten hiernaast, interieurdesign ook natuurlijk, Thuis In Bouwen biedt in dit gebouw alles bijeen, alle mogelijkheden om je nieuwe woning te realiseren, tot en met het tuinontwerp en -aanleg aan toe.”

Jullie zijn toch ook vaste bouwpartners, dealer zelfs van bijvoorbeeld Brummelhuis of Van der Padt en partners, dat blijft allemaal bestaan?

J.”Geen enkel probleem zelfs want het mes snijdt hier aan alle kanten! Zij zijn ook hierin vertegenwoordigd. Het kan immers ook allemaal andersom, klanten die hier komen kunnen ook weer bij Van der Padt of Plieger of Hebo terechtkomen, de praktijk leert dat dit juist zo werkt! Als je de garagedeur op de verdieping opendoet, komt bijv. meteen de fabriek vol in zicht inclusief bouwmaterialen en bijv. levensgroot het bord van Brummelhuis! Maar met Thuis In Bouwen bieden we diverse mogelijkheden naast elkaar aan en dat wordt zeer op prijs gesteld. Onze contacten met diverse architectenbureaus en ontwerpers zijn / blijven natuurlijk gewoon maar we zien nu ook architecten die hier eens komen kijken en dan ‘live’ de laatste marktontwikkelingen kunnen voelen, aanraken, proeven!”

Hoe houden jullie al die informatie en kennisstroom up-to-date?

J.”Wij als bouwers weten drommels goed welke stijlen populair zijn en ook zullen blijven, je zult hier dus een klassieke gevel zien, een landelijke, de fameuze jaren dertig natuurlijk en een modernere stijl. Maar als je bij de dakpannen of bakstenen kijkt, daar hebben we verwisselbare panelen die we op een moederbord ook echt naast elkaar kunnen hangen! Zo zie je en ervaar je het effect natuurlijk het best. Als er dus nieuwe bakstenen beschikbaar zijn, vervangen we die in de collectie meteen door een ander paneel! We willen die ‘houdbaarheid’ samen met de partners heel strikt houden.

Jullie zijn bekend in de bouwwereld, welke grote partners heb je nog meer?

J. “Tja, ik ga niet slechts een paar namen noemen want je vergeet er natuurlijk altijd wel een paar maar we zijn met allemaal om de tafel gaan zitten en toen begon er echt iets te bloeien. Er ontstond het geloof dat we elkaar enorm kunnen versterken met dit continue beschikbaar podium van ruim 800 m2. Daarbij organiseren we vaak op de zaterdagen wat muziek en een hapje/drankje en hebben we themadagen of workshops, op gebied van interieurdesign en dergelijke. In zo’n atmosfeer kun je je helemaal op je nieuwe woning oriënteren en dat is nu precies wat wij willen: volop inspiratie opdoen, mogelijkheden opzuigen, navraag doen, alles bij de hand hebben, het gevoel geven van kunnen slagen in je talrijke keuzes, dát is Thuis In Bouwen en dat is toch uniek in ons land! Alle partners dragen daaraan bij.”

Inspiratief!

Inderdaad, hier in deze ruime showhal van twee verdiepingen hal gonst het van de inspiratie. Als je echt nog geen idee hebt ga je in elk geval na een rondje met John boordevol energie weer naar buiten (als hij het dan maar niet kwijtraakt…). John van der Ham weet als geen ander precies die dingen te vertellen waar je als bouwleek wel de klepel van had horen luiden maar de klok nog niet bij gevonden had. Het aantal keuzemomenten bij een huis bouwen is toch al zo groot; hier kun je door kordate vergelijkingen te maken vaak snel besluiten. Wat soms een complexe dag lijkt te worden… wordt hier juist leuk! Voor- en nadelen van allerlei oplossingen zijn direct duidelijk. Bovendien zijn de ‘partners’ die hier hangen grote merken die hun naam en faam hebben verdiend hebben. Wij vergeten er altijd een paar maar noemen toch even: Hebo Kozijnen, Alpha deuren, Van den Berg betonkelders, Vermeulen trappenfabriek, Daikin techniek, MCM Styling, KeukenVision, Renoparts, Niek Roos, Lingen keramiek, e.v.a. En jawel: Bot & Van der Ham horen daar ook bij. John is natuurlijk apentrots, de respons is enorm en… dat lijkt ook ons (wij zijn géén partner) helemaal terecht!

 

Schermafbeelding 2017-02-27 om 15.50.44

Schermafbeelding 2017-02-27 om 15.50.58

 

Schermafbeelding 2017-02-27 om 15.51.14

 

Schermafbeelding 2017-02-27 om 15.54.07

 

 

Thuisinbouwen Inspiratiecentrum Meerkerk Energieweg 17
4231DJ MEERKERK

0183 35 13 34

www.thuisinbouwen.nlBezoek website bedrijf
Deze pagina delen
Bestel nu een proefnummer Kavel & Huis