Van der Padt & Partners, “Wel luxueus en sfeervol, maar niet patserig”

Landhuis, Jaren’30 bouwstijl, Individuele architectuur
Naar gegevens woning
Klik op grote foto voor diashow
Lees meer

Dit fraaie witte landhuis, ontwikkeld door Van der Padt & Partners uit Giessenburg, ligt als een  ‘parel’ midden in het weidse Zeeuwse landschap. Een wit monument, gelegen op het Landgoed Dorpszicht. Een betere benaming is voor het 9 hectare grote landgoed nauwelijks denkbaar, want boven de boomtoppen ontwaren we de kerktoren van Koudekerke. “Toen we beslist hadden hier te bouwen, zag ik op de cover van het magazine Droomhuis een foto van een fraai landhuis met een rietendak. Dat is wat ik wil!, was mijn eerste reactie”, aldus eigenaresse Linda, die vervolgens contact opnam met de architect van het getoonde huis Van der Padt & Partners in Giessenburg. Het bureau ontwerpt huizen voor particulieren, projectontwikkelaars en overheden. In overleg met de particuliere opdrachtgever ontwerpen zij een diversiteit aan luxe woningen. “Al na één bezoek aan dit bureau had ik er een goed gevoel bij. Ze weten waar ze over praten en er werd geluisterd naar onze wensen”, aldus de eigenaresse. De architectuur van het volledig in wit uitgevoerde landhuis is heel bijzonder. Met name de ronde vormen en het rieten dak geven extra cachet aan het landhuis.

Keuken
“Mijn wens was een woning te bouwen rond de keuken. Want dat is de centrale plek in huis om gezellig met elkaar om de keukentafel te hangen, maar ook vrienden en familie te ontvangen. Het moest een huis worden dat, ondanks zijn omvang, toch een warme en gemoedelijke sfeer uitstraalt en daarnaast praktisch is ingericht. Buiten de wisselende natuur van het landgoed, met kunstmatig aangelegde vijvers, die zijn ontstaan uit opborrelend grondwater. Kippen, schapen en een paard zorgen voor een knus landelijk tafereeltje. Vanuit de riante living kan men er intens van genieten. Het mooie aan deze woonkamer is, dat de bewoners profiteren van zowel de ochtendzon als de zon bij avond.

Wennen
Edgar bekent dat het even wennen was te wonen in zo’n groot landhuis: “Maar Van der Padt & Partners heeft, volledig invulling gegeven aan onze wensen en absoluut iets moois ontwikkeld. We genieten hier elke dag. Vooral ook, omdat het qua oppervlakte wel groot is, maar nergens overdreven patserig aandoet qua luxe en uitstraling”.

Van der Padt & Partners Architecten B.V.
Van der Padt & Partners Architecten B.V. Bovenkerkseweg 96
3381 KC GIESSENBURG

0184 -651845

www.padtenpartners.nlBezoek website bedrijf
Kijk ook naar
Deze pagina delen
Bestel nu een proefnummer Kavel & Huis