Presolid Home, een kat komt altijd op haar pootjes terecht

Landhuis, Klassieke bouwstijl, Houten huis, Individuele architectuur
Naar gegevens woning
Klik op grote foto voor diashow
Lees meer

Wat een lieflijke omgeving is dit gebied toch, de Hof van Twente biedt rust en groen en vriendelijke inwoners bovendien. Marloes en Jeroen, trotse jonge bewoners zijn dat zeker, gastvrij bovendien. Nog geen kinderen maar wel twee katten die verzot blijken op een fotocamera. Aan de voorkant lijkt deze originele, landelijke woning iets kleiner dan het feitelijk is. Landelijk met name door het rieten dak maar met een jaren dertig, rode baksteen aan de voorkant en diepzwarte gevels met nét geen wit aan de achterkant, die breed uitkijkt op de weidse omgeving. Precies zoals deze bewoners zich hebben gewenst. De start van dit moois blijkt ietwat vertraagd, ahum: procedures, regelgeving en zo… maar ook deze katjes kwamen op hun pootjes neer. Presolid Home hielp uitstekend én op alle fronten, met de regelgeving en natuurlijk met de bouw zelf.

 
Groter dan je denkt
Het regent nota bene als wij op de afgesproken tijd aanbellen maar zelfs vanonder de plu is deze landelijke woning er niet minder aantrekkelijk om. Zeker niet als Marloes de voordeur opent… Het wordt al snel duidelijk dat beide bewoners het écht naar hun zin hebben, en alles is bovendien keurig netjes aan de kant. Hoe is het allemaal begonnen? Marloes: “Wij kwamen via een rechtstreekse link met mijn familie in het bezit van deze kavel in de Hof van Twente. Via o.a. emailcontact met de instanties gingen wij ervan uit dat we na geruime tijd eindelijk de bouwtoezegging op dit perceel grond te pakken hadden en dat we hier dus mochten bouwen. Wij wilden daarom het liefst met een snelle bouwer in zee, die goed bekend staat. Pas toen kwamen we er via Presolid Home achter dat het nog niet helemaal goed zat met die vergunningen!” Jeroen: “tja, dat was best even een streep door onze plannen maar eerlijk is eerlijk, wij hebben Presolid gekozen voor de snelheid van bouwen maar op dat moment bleek pas goed hoe enorm behulpzaam zij waren bij het totale voortraject! Wij hadden dat eigenlijk nooit zelf zo kunnen volbrengen. Deze woning vervangt een grotere schuur. Er zijn zelfs schaduwberekeningen aan te pas gekomen; het ontwerp is iets naar rechts gegaan, toen iets naar achteren en dat moest allemaal binnen de regeltjes blijven! Uiteindelijk hebben we in perfecte samenwerking met Building Design uit Zenderen nog een beetje rekening gehouden met het karakter van die oude schuur met grote deuren door onze voordeur(en) ook dubbel en vrij fors te houden, met zijlichten.” Marloes voegt toe: “verder hadden we heel duidelijk een wens om de woonkamer op de zonnige kant en met kijkrichting naar achteren te plaatsen, in de breedte met twee groepen deuren voor licht en uitzicht, óók met het oog op een beetje privacy. Daarbij is de roedenverdeling aangepast, om al zittend en staand geen streep voor je ogen te hebben, dit toont ook iets rustiger. Presolid Home begreep ons direct, er was een heel goede ‘klik’. Wat ons zeker heeft overtuigd was het complete ‘all-in’ concept dat zij voeren. Jeroen is handig maar uiteindelijk hebben wij niet veel meer hoeven doen dan vloerbedekking en een paar wanden sauzen. Presolid deed de rest, en goed!”

Zeer flexibel in te delen
Natuurlijk is snelheid van bouwen één van de kenmerken van houtskeletbouw net als isolatie maar dit is een vrij ongewone, originele woning, zeker qua indeling in het interieur. Jeroen: “De meeste mensen vergissen zich totaal als ze de woning inschatten; het blijkt veel groter dan gedacht. Het is van boven gezien eigenlijk een T-model en bij binnenkomst hebben wij na de entree eigenlijk een rechthoek met daarin direct de houten trap naar de etage met nog een zoldering via een vlizotrap. Dat betekent dat we óm dit traphuis met kast in de woonkamer extra ruimte hebben, met de keuken links en de woonkamer rechts plus een mooi overgangsgedeelte in de breedte.”
Wij spreken met elkaar aan de fraaie, strategisch geplaatste tafel bij het woonkeukengedeelte met inderdaad veel licht en uitzicht. “Dat was echt wat wij wilden; precies zo flexibel is houtskeletbouw dus.” Ook over de keuzes en de kwaliteiten van bijvoorbeeld de ramen, kozijnen en deuren zijn de bewoners tevreden: “we zijn hiervoor naar Hebo in Hengelvelde geweest en hebben zelfs even getwijfeld over kunststof (Jeroen) maar uiteindelijk toch echt gekozen voor ‘echt’ hardhout (Marloes).” Samen met het rieten dak doet het dit huis op deze landelijke kavel van ca. 1100 m2 plek alle recht. Een ander kenmerk met landelijke uitstraling is de ‘schuurlook’ van het feitelijke woonhuis: een met Zweedse rabatdelen (red cedar) gerealiseerde, achterste woondeel. Heel fijn liggen de delen hier over elkaar, in diepzwarte tint met de goed afstekende witte kozijnen als perfecte keuze. Hier is een rondom gestuukte laag als trasraam aangebracht. Ook het metselwerk van het voorste gedeelte mag er zijn: rode steen, jaren dertig eigenlijk, met passende, antracietkleurige voegspecie en een verdiepte koppenlaag ter hoogte van de het iets hogere trasraam. Een landelijke woning kortom met een ruime eerste verdieping plus zoldering, met moderne vleug maar door rieten kap en houtwerk echt passend in de streek. Over snelheid gesproken: “het casco stond, echt waar, in één dag wind en waterdicht overeind; de totale afbouw heeft door een geweldige coördinatie bij Presolid Home nauwelijks vier maanden geduurd!” Een innemende woning kortom, in die zin ook perfect passend bij Marloes en Jeroen en oh ja, bij hun twee katten natuurlijk!

Presolid Home B.V.
Kijk ook naar
Deze pagina delen
Bestel nu een proefnummer Kavel & Huis