Lighthouse Living, harmonische combinatie van bouwstijlen

Landhuis, Moderne bouwstijl, Eigen architectuur
Naar gegevens woning
Klik op grote foto voor diashow
Lees meer

Om het huis te vinden moet je wel een goede aanwijzing hebben gekregen. Het lijkt even of je verdwaald bent. Maar dan zie je het huis waar je moet zijn. Ogenschijnlijk bescheiden van grootte. Zwart gepotdekseld met rode dakpannen. Passend tussen de bestaande omgeving. Eenmaal binnen ervaar je een ruim en licht huis. Sanne Boks woont met haar gezin nu zo’n vijf jaar in het door haar zelf ontworpen huis. De plek ontdekten zij en haar partner bij toeval. Hun huis in Amsterdam wilden ze graag verruilen voor een woonplaats in het groen. Op de bouwkavel van ruim 1000 m2 stond vroeger een houten huisje dat onderdeel uitmaakte van een kolonie. Een aantrekkelijke plek met grote eikenbomen.
Een bod op de kavel werd snel geaccepteerd. Sanne maakte de eerste schetsontwerpen. Volgens de plaatselijke welstand moest het een ontwerp zijn dat aansloot bij de bestaande bebouwing. Een gevel van gepotdekseld hout en een pannendak.

Het ontwerp bestaat uit twee bouwvolumes – met een zadeldak – die op een verspringende wijze in elkaar zijn geschoven. Vanaf de straatzijde zie je maar één deel van het huis. De achterzijde is verrassend door twee bouwvolumes met glazen puien in een moderne bouwstijl, omlijst door een warme kleur hout. De ruime ruimtes op de begane grond gaan naadloos in elkaar over. Maar door het gebruik van verschillende materialen voor wanden en vloeren heeft elk deel een eigen karakter.

De grote glazen achterpui in de woonkamer kan door de vouwwand helemaal open. Dat geeft in de zomer een optimaal gevoel van buiten wonen. Door de materiaalkeuze en de vorm is het ontwerp een harmonische combinatie van klassieke en moderne bouwstijl.

Het ontwerp bestaat uit twee bouwvolumes – met een zadeldak – die op een verspringende wijze in elkaar zijn geschoven. Vanaf de straatzijde zie je maar één deel van het huis. De grote glazen achterpui in de woonkamer kan door de vouwwand helemaal open. Dat geeft in de zomer een optimaal gevoel van buiten wonen.

De ruime ruimtes op de begane grond gaan naadloos in elkaar over. Maar door het gebruik van verschillende materialen voor wanden en vloeren heeft elk deel een eigen karakter.

 

De Architect aan het woord
Architect: Sanne Boks

Het ontwerp van haar huis vormde de basis voor een nieuw woningbouw-concept, waarmee opdrachtgevers hun eigen huis kunnen ontwerpen,vertelt Sanne Boks. “Tijdens het ontwerp- en begeleidingsproces merkte ik dat niet alleen het ontwerp, maar ook de materiaalkeuze voor een opdrachtgever altijd veel tijd vergde. Ik heb dikwijls te maken met een doelgroep waarbij men allebei een baan heeft. Weinig vrije tijd. Ook het berekenen van de kostprijs is moeilijk want je moet wel weten welke materialen je gaat gebruiken. Vaak is het nogal stressvol voor een opdrachtgever die weinig tijd heeft om een huis te laten ontwerpen en te laten bouwen. Daarom dacht ik wat voor systeem kan ik bedenken om het makkelijker te maken voor mensen om een eigen huis te realiseren. Hieruit ontstond ‘Lighthouse Living’. Het idee is simpel. Men kan op onze website in zeven stappen een huis samenstellen. Je kunt uit verschillende basisvormen kiezen. Bij elke basisvorm kun je kiezen uit een aantal verschillende gevels. Dat kan gaat van klassiek tot super modern. Door een andere gevel krijgt het huis een heel andere uitstraling. Dan ga je naar de indelingen. Ook in dit opzicht kun je uit verschillende mogelijkheden een keuze maken. Wil je een open keuken of juist een dichte. Eén grote zitkamer of meerdere kamers, vier of drie slaapkamers op de verdieping. Het zijn allemaal bij elkaar passende modules. Het gaat zo ver, dat je ook kunt kiezen uit een stylingpakket voor het interieur.
De huizen worden op een traditionele wijze gebouwd. Dat gaat in samenwerking met bouwbedrijf Dijkhof Bouw.
Het ‘Lighthouse Living’-concept is bedacht om mensen die een eigen huis willen bouwen te ontzorgen.”Deze pagina delen
Bestel nu een proefnummer Kavel & Huis