Gussek Haus, zoek en gij zult vinden

Houten huis
Naar gegevens woning
Klik op grote foto voor diashow
Lees meer

Het is even flink zoeken tussen de kassen van de ‘glazen stad’ maar uiteindelijk vinden wij de Duitse/Nederlandse woning van Gussek Haus, inclusief tevreden bewoners Edith en Ron. In een oogwenk kun je zien dat deze robuuste woning, mede door de vorm en de glazen uitbouw achter ook een boel ruimte en licht beschikbaar zal hebben. Edith vertelt hoe het zo gekomen is: “wij woonden dichtbij in het Westland maar door een samengestelde gezinssituatie zijn wij gezegend met vijf kinderen en een hondje. We zochten echt een iets ruimere woning. Een collega van Ron woonde in een Gussek Haus te Zoetermeer en nodige ons uit om eens te komen kijken. Tja, wij waren al snel onder de indruk van de kwaliteit van het geboden materiaal en zagen direct hoe goed daar gebouwd was. We zijn vervolgens met contactpersoon Richard Engelbertink in gesprek gegaan. Hij heeft ons heel goed wegwijs gemaakt, we zijn samen in Duitsland op bezoek geweest, voorgesteld aan de Nederlandse huisarchitect en uiteindelijk kwam Gussek Haus in het Westland bouwen! Wat we nog moesten weten van houtskeletbouw is dat wat we nu zo waarderen: de isolatiewaarden zijn enorm goed, zeker in combinatie met de kwaliteitskozijnen en de stevige baksteen. Alleen die voordeur al, die is echt van zware kwaliteit. De woning zelf stond overigens in een dag of twee overeind en was na een week wind- en waterdicht! Natuurlijk is er op de fabriek al voorwerk verricht; de bouwploeg logeerde in de buurt en het bouwen verliep perfect. Typisch Duitse dingen zijn dat al veel standaard is, tegelwerk, deurbeslag en uiteraard de kwaliteit van de materialen. Verder de brede keuze die je binnen de basisprijs of het gestelde budget nog kunt maken! Echt typisch Duitse dingen vinden wij de baksteen, de efficiënte planning, de ruime hoeveelheid glas maar zeker de forse ruimte! Boven hebben we vijf ruime kinderkamers, twee douchekamers (v/m), een washoek plus ruime overloop!

Dit is precies wat wij wilden. Enige dat we nog willen doen is een zonwering voor volgende zomer, gezien de hoeveelheid glas. Richard heeft gedaan wat ie heeft beloofd én hij heeft zich ook nog eens perfect aan het budget gehouden en dat is toch niet onbelangrijk!” Gezocht en gevonden.

Robuust en snel
We werden door kennissen getipt over deze Duitse bouwer. Zo leerden we ook houtskeletbouw kennen: zeer goede isolatie en razendsnelle bouw. De bouwploeg verbleef een flink deel van de week in een naburig hotel! De planning en stiptheid klopt wel bij die jongens!

Natuurlijk hebben we niet veel ervaring met bouwen van een eigen huis maar Richard Engelbertink en Gussek Haus hebben echt puik werk geleverd met duurzame materialen én daarbij het budget niet overschreden. Voor ons is dat echt belangrijk geweest. Bovendien
is de indeling van dit huis heel praktisch voor een groot gezin en we zijn met z’n zessen, plus een hond. We maken er optimaal en
tevreden gebruik van!

De Architect aan het woord
Architect: Robert Morsink
Architect Robert Morsink ontwierp het huis van Edith en Ron. Bouwbedrijf Gussek Haus voerde het ontwerp uit. “De opdracht luidde: Ontwerp een groot en energiezuinig huis met een praktische indeling. Een leefhuis. Een huis dat door materiaalkeuze en kleurstelling goed past in het waterrijke landschap.
Het huis staat tussen de kassen van het Westland en grenst aan een klein watertje. Vanuit de grote ramen heb je hierop vrij uitzicht.
Gebouwd in houtskeletbouw met een hoge isolatiewaarde. De houten kozijnen zijn van triple glas voorzien. Aan de achterzijde een grote uitbouw met een glazen pui. Dankzij deze uitbouw ontstaat er nog meer leefruimte. Tevens ‘breekt’ deze uitbouw de lange rechte gevel, zodat deze minder kolosaal wordt. Voor de gevels een keramische baksteen in aardekleur. De topgevels hebben een zinken deklijst. De kleurstelling van de gepotdekselde houten gevelbekleding sluit goed aan bij de aardekleur van de baksteen. Een keramische dakpan in dezelfde kleurstelling. Het is een flink huis met vijf royale slaapkamers en twee badkamers op de verdieping. Beneden een slaapkamer met badkamer. Grote leefkeuken, woonkamer en studieruimte.
Een duurzaam gebouwd huis met een bijzondere vorm en afwerking.”

Bestel nu een proefnummer Kavel & Huis