Een notariswoning bouwen

Inspiratie en de beste bouwers

Een notariswoning is een van de meest gewenste bouwstijlen in Nederland. Het heeft iets nostalgisch, klassieks en een langdurige uitstraling. Een notariswoning bouwen is dan ook helemaal hot! Op onze website vind je de beste notariswoning bouwers van Nederland. In de diverse provincies in Nederland zie je deze stijl terug. Grote, maar ook kleinere bouwkavels worden aangeboden, met de mogelijkheid om een notariswoning bouwen.

Notariswoning bouwen? Doe inspiratie op

Villabouw Mattone bouwt prachtige notariswoningen. Letterlijk op de grens van Ridderkerk en Rotterdam moeten we nog eveNotariswoning bouwenn speuren, maar de beloning is een ogenschijnlijk geheel, volgens de ‘regels’ van gebouwde, klassieke schoonheid. Een notariswoning bouwen met de gekende symmetrie, stijlelementen en zoals het hoort bij een notariswoning, in de breedte geplaatst op een ruime, groene kavel. Aan de voor- en achterzijde bevinden zich sloten.

Deze woning op een bouwkavel is, via een corridor, met de dubbele garage aan delinkerzijde verbonden. Garages worden nog zelden als zodanig ingezet en ook hier is het, geheel volgens vergunning, een charmant onderkomen met twee slaapkamers geworden. Er is geen kelder maar wel een functionele zolderetage, met twee slaapkamers. De extra bonus wordt pas duidelijk als we om de hoek aan de achterkant gaan kijken. Naast een pracht van een tuin, met daarin nog een slim overdekt zwembad, zien we een breed achterterras onder een gezellige veranda pronken. Een elegant, ander gezicht van een klassieker, door Villabouw Mattone. Zo kan het dus ook.

Dick Nijkamp van Bouwbedrijf Flieroord, over hun uitstekende voorbeeld: “Deze notariswoning is traditioneel gebouwd en gecNotariswoning bouwen ombineerd met houtskeletbouw. Een bouwwijze die we veel toepassen. De wensen van Yvonne en Harry Noordink waren heel duidelijk. Daarnaast gaven ze aan wat hun budget was, hier mochten we niet boven komen. Robert Morsink – de architect waarmee we veel samenwerken – heeft een mooi ontwerp gemaakt, dat binnen de grenzen van het budget bleef.

Het is een ‘maatwerk huis’ geworden, met een hoge isolatiewaarde. De sporenkap is in onze werkplaats als ‘prefab kap’ gemaakt. De raamkozijnen en deuren zijn van hardhout. Deze worden in de fabriek voorzien van een zeer hoogwaardige coating. De eerste tien jaar hoeven deze niet geschilderd te worden. Het is een echte ‘notariswoning’ geworden, waar ik met trots naar kan kijken.”

Nog meer inspiratie?

Op het Kavel & Huis platform vindt u nog veel meer inspiraties voor het laten bouwen van uw eigen droom notariswoning! Bekijk ze allemaal.

Bestel nu een proefnummer Kavel & Huis