Robuusteiken

Robuusteiken vindt dat gezond wonen en werken de toekomst heeft. Wij spannen ons met drie specialismen in om de wereld van morgen groener te maken. Ons bedrijf ademt duurzaam hout en natuurlijke materialen. Ecologisch ontwerpen, renovatie en remontabel bouwen staan in onze boombasten gekerfd. We bieden onze klanten oplossingen die rekening houden met de uitdagingen waarmee zij dagelijks worden geconfronteerd. Denk aan vraagstukken als het milieu en voldoende goede woonruimte.

Gezond woon- en werkklimaat

Robuusteiken biedt daarvoor oplossingen met ecologische woningen, modulair bouwen en infrastructuur voor onze natuurgebieden. De uitstoot van CO2 moet terug. Samen kunnen we zorgen voor gezonde generaties na ons. Dat doen we met Robuusteiken Ecologische Bouw, Robuusteiken Ecologische Bouwelementen en Robuusteiken Ecologische Infra. Daarnaast zijn we binnen Greentogether Holding BV een unieke samenwerking aangegaan. Architect, bouwer en financieel specialist hebben daarin ieder hun eigen expertise, met één gezamenlijk doel: bouwen aan een duurzame wereld. We maken dit concreet door ecologische en exclusieve utiliteits-, recreatie- en woningbouwprojecten te ontwikkelen. We brengen ecologisch wonen en werken binnen handbereik voor een breed publiek.

Landelijke dekking

Robuusteiken bedient vanuit Veenhuizen het hele land. Dat doen we met zo’n dertig vakmensen met een passie voor houtbouw. Het oer-Hollandse bedrijf opende in 2006 zijn deuren. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een ecologische bouwer van formaat. Een bouwer met een boodschap, die als signatuur het eikenhouten gebint heeft. We richten ons op de particuliere en zakelijke markt. Waar het altijd om draait, is bouwen met puur hout en houtachtige materialen.

Missie

Robuusteiken maakt zich sterk voor het Cradle to Cradle-principe als basis voor de bouwketen. De door ons gebruikte materialen vormen de grondstof voor nieuwe bruikbare materialen. Van wieg naar wieg, daar gaan wij voor! Onze projecten helpen tegen het CO2- overschot ontstaan in het verleden, voorzien in de behoeften van nu en voegen waarde toe voor de toekomst.

Visie

Robuusteiken is er voor al uw duurzame bouwwensen. Wij bouwen voor particulieren, leveren ecologische elementen voor de bouw en ecologische infrastructuur aan overheden en natuurorganisaties. U droomt het, wij bouwen het! We zien daarbij grote kansen in het gebruik van bio-based bouwmaterialen: meer gebruik van hout en natuurlijke materialen.

De groei van deze materialen vraagt CO2 en de toepassing ervan in de bouw zorgt voor CO2-opslag. Hierbij geldt dat we samen sterk zijn. Voorzien in natuurlijke bouwmaterialen vraagt nu al dat we met elkaar verantwoord kweken en rooien voor de behoefte over veertig jaar. Wij maken daarom alleen gebruik van verantwoord hout, we scheiden ons afval en bieden het hout aan als basis voor spaanplaat, brandstof of isolatiemateriaal. Robuusteiken voorziet met zijn innovatieve projecten in het bouwen met een kleine voetafdruk, zowel voor particulieren als bedrijven.

 

Deze pagina delen